March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

22 rebel MLA’s kwamen naar Sena van NCP, ze kunnen niet praten over Hindutva: Sanjay Raut

1 min read
22 rebel MLA's kwamen naar Sena van NCP, ze kunnen niet praten over Hindutva: Sanjay Raut

Sena MP Sanjay Raut zei dinsdag dat meer dan de helft van hen eerder bij de NCP was, terwijl hij de bewering van de rebellen Shiv Sena MLA’s dat hun strijd was voor het beschermen van de Hindutva-ligplaatsen van de partij, afkeurde.

Veel rebellen-MLA’s, evenals hun leider en senior minister van Maharashtra, Eknath Shinde, hebben gezegd dat ze het besluit van de Sena-president Uddhav Thackeray om de banden fulfilled de gelijkgestemde BJP te verbreken en de handen ineen te slaan fulfilled de NCP en het Congres, niet goedkeurden.

Tijdens een openbare bijeenkomst in Alibag in de buurt van Mumbai zei Raut: “De rebellen-MLA’s die Eknath Shinde ondersteunen, zeggen dat hun doel is om de Hindutva te beschermen die partijstichter Balasaheb Thackeray voor ogen had.

“Tweeëntwintig van hen zijn afkomstig van de Nationalistische Congrespartij. More than welke Hindutva hebben ze het? Degenen die tegen Balasaheb Thackeray waren, hebben uiteindelijk hun eigen carrière verpest’, zei hij.

Volgens de Shinde-factie, die kampeert in Guwahati, heeft het de steun van 40 van de 55 Sena MLA’s.

Raut noemde de partij MLA van Alibag, Mahendra Dalvi, die zich bij het Shinde-kamp heeft aangesloten, ook een “os”.

“Toen ik Mahendra belde, zei hij dat hij rust nam en verbrak de verbinding. Hij was eerder bij de NCP en ook bij andere politieke partijen zoals de Boeren- en Arbeiderspartij… Ik denk dat het tijd is om de os te veranderen’, zei Raut.