June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Aanwervingstrends in Panama voor 2023

4 min read
Aanwervingstrends in Panama voor 2023

Als het gaat om groei na de pandemie, heeft het kleine maar economisch onderlegde land Panama het veel beter gedaan dan zijn buren in de regio. Het BBP van het land groeide met 9,8 procent tussen Q1 2021 en Q1 2022, te midden van een opheffing van de COVID-beperkingen en een heropening van de toeristische sector. Wat meer is, de economie van Panama is naar verwachting 5 procent groeien tegen het einde van 2022. Dit zijn bemoedigende cijfers, en dat geldt ook voor de meest recente voorspellingen voor de aanwervingstrends in Panama in 2023.

Ondernemers verwachten in 2023 een robuuste arbeidsmarkt, fulfilled 38 procent van In Panama gevestigde respondenten zeggen dat ze van prepare zijn om mensen in dienst te nemen volgend jaar, blijkt uit een onderzoek van het wervingsbureau Manpower Group.

De economie van Panama heeft zich niet alleen ontwikkeld, maar ook geëvolueerd, en is gestaag opgeschoven naar de lender- en financiële dienstverleningssectoren – wat goed is voor ongeveer 80 procent van het BBP van het land. Als het gaat om aanwervingstrends in Panama, is het geen verrassing dat de meest gevraagde banen IT/tech-gerelateerde banen waren en zullen blijven.

Biz Latin Hub Infographic over de economische vrijheid van Panama voor een artikel over huurtrends in Panama
Panama scoort goed op het gebied van economische vrijheid. Een belangrijk element om rekening mee te houden bij de aanwervingstrends in Panama

Een recente studie gaf aan dat in 2023, werkgevers zullen op zoek zijn naar hoogopgeleide werknemers en industry experts om technische functies in te vullen, zoals:

 • Gegevenswetenschappers/-ingenieurs
 • Scrummasters
 • Bedrijfsanalist (IT)
 • Architecten voor cloudcomputingsystemen
 • Whole-stack ontwikkelaars
 • AI- en device discovering-authorities
 • Ontwikkelaars van cyberbeveiligingssoftware
 • Ontwerpers en makers van digitale inhoud
 • Digitale advertising and marketing / ‘growth hacking’ specialisten

Nu de vraag groter is dan het aanbod in termen van Panama’s IT/tech arbeidspool, neemt de concurrentie om het beste menselijke talent toe, en deze trend zal zich in 2023 voortzetten. Veel bedrijven zullen waarschijnlijk een beroep doen op diensten die worden aangeboden doorway headhunters in Panama om te zoeken en zo’n expertise inhuren.

Aanwervingstrends in Panama: arbeidsregels en -voorschriften

Voordat bedrijven naar het rechtsgebied verhuizen, is het belangrijk dat ze de arbeidsrechten en verantwoordelijkheden van zowel Panamese werkgevers als werknemers begrijpen. Wat volgt zijn een paar dingen die buitenlandse ondernemers moeten weten als het gaat om Panama’s werkcultuur:

 • Minimumloon – Panama is een gedollariseerde economie en het minimumloon varieert for each bedrijfstak, werklocatie en andere factoren. Het minimumloon varieert van $ 275 USD tot $ 971,28 USD for every maand.
Topvaardigheden voor een projectmanager voor een artikel over Hiring Trends in Panama
Projectmanagers kunnen van vitaal belang zijn en een van de belangrijkste aanwervingen die u zou kunnen hebben

Stappen om daar op te nemen

Het kleine Midden-Amerikaanse land van 4,3 miljoen inwoners is al jaren een populaire bestemming voor zowel buitenlandse bedrijven als investeerders. Maar er is een voorbehoud: bedrijven die willen profiteren van de aanwervingstrends in Panama, moeten zich eerst fysiek in het land vestigen.

Hier is een kort overzicht van de stappen die buitenlandse bedrijven moeten nemen om in Panama op te nemen. Lees voor een meer gedetailleerde uitleg ons vorige artikel around dit onderwerp:

 • Volmacht toekennen
 • Bedrijfsstatuten maken
 • Registreer de bedrijfsnaam
 • Een bedrijfsbelastingnummer verkrijgen
 • Een commerciële licentie verwerven
 • Open een zakelijke bankrekening

Als het gaat om aanwervingstrends in Panama, evenals de oprichting van bedrijven, heeft het rechtsgebied een van de meest ongecompliceerde processen in de hele regio. Maar zoals bij elke verhuizing naar een buitenlandse markt, kan het proces verwarrend zijn als u niet bekend bent satisfied de eigenaardigheden van een vreemd land. Om deze reden is het het beste om de juridische, financiële en administratieve experience van een PEO zoals Biz Latin Hub te zoeken.

Biz Latin Hub kan u helpen met het aannemen van developments in Panama

Bij Biz Latin Hub bieden we geïntegreerde markttoegang en backofficediensten in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, achieved kantoren in Bogota en Cartagena, evenals in meer dan een dozijn andere grote steden in de regio. We hebben ook vertrouwde partners in veel andere markten.

Ons ongeëvenaarde bereik betekent dat we ideaal geplaatst zijn om toegang tot markten satisfied meerdere jurisdicties en grensoverschrijdende operaties te ondersteunen.

Naast kennis more than wervingstrends in Panama, omvat ons dienstenportfolio werving & PEO, boekhouding en belastingen, bedrijfsoprichting, opening van bankrekeningen en juridische diensten voor bedrijven.

Neem vandaag nog call satisfied ons op om meer te weten te komen over hoe we u kunnen helpen bij het vinden van toptalent of bij het zakendoen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Als dit artikel around huurtrends in Panama interessant voor je was, bekijk dan de relaxation van onze berichtgeving about de regio. Of lees in excess of ons team en deskundige auteurs.

Een BLH-infogrpahic met de belangrijkste services die door het bedrijf worden aangeboden
Belangrijkste diensten aangeboden door Biz Latin Hub. Aanwervingstrends in Panama

Leave a Reply