March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Administratie Biden weegt buitengewone maatregelen om uw hypotheek goedkoper te maken

1 min read
Gouverneur Maharashtra roept op tot vloertest te midden van politieke crisis

De Biden-administratie kan de hypotheekkosten voor nieuwe huizenkopers en huizenkopers met een laag inkomen verlagen om het kopen van een huis toegankelijker te maken, De Wall Avenue Journal rapporten.

Ambtenaren van de industrie vragen de Federal Housing Administration om de premies die zij in rekening brengt voor leningen die ze verzekeren te verlagen fulfilled $ 50 tot $ 70 for each maand for each koper, hoewel sommige analisten zeggen dat het federale agentschap waarschijnlijk niet zulke diepe bezuinigingen zal doorvoeren, meldt de krant.

Biden’s stappen om het kopen van huizen betaalbaarder te maken, waren tot nu toe gericht op het verlichten van beperkingen op thuisbenodigdheden, wat de kosten kan opdrijven. De VS komt ongeveer 2 miljoen huizen tekort, Doug Duncan, hoofdeconoom bij Fannie Maevertelde Bloomberg.

Vorige maand verhoogde de Federal Reserve haar belangrijkste rentetarief satisfied driekwart punt – de grootste stijging in bijna drie decennia. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, suggereerde dat tijdens de volgende vergadering van de Fed later deze maand nog een verhoging van driekwartpunt mogelijk is, meldde de Connected Press.

De leenkosten in de VS stegen sterk na de renteverhoging, waarbij de gemiddelde 30-jaars hypotheekrente fulfilled 6% steeg – het hoogste niveau sinds vóór de financiële disaster van 2008 en achieved 3% gestegen vanaf het get started van het jaar.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com