June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Beanie Feldstein Broadway-drama gebouwd voor TikTok-makers

3 min read
Beanie Feldstein Broadway-drama gebouwd voor TikTok-makers

Broadway heeft een bijzonder tumultueuze 7 days. Tussen het nieuws van wijzigingen casten Bij Grappig meisjeachieved in de hoofdrol Beanie Feldstein van Slender boek roem, en de aankondiging van de sluitingsdatum van muzikale nieuwkomer Paradijsplein, nadat acteurs naar verluidt niet werden betaald en twee rechtszaken waren aangespannen tegen de producenten van de clearly show, zoemen theaterfans al dagen. Al dit nieuws kan overweldigend zijn voor een niet-Broadway-consument om te verteren maar theaterfans op TikTok zijn de uitdaging aangegaan om het schijnbaar eindeloze drama fulfilled even eindeloze kracht af te breken.

TikTok heeft content voor iedereen, maar vooral muziektheatercontent is populair: de hashtag #MusicalTheatre heeft meer dan 4,5 miljard views op de application. Niet alleen zijn er veel enthousiaste theaterfans actief op het platform, maar TikTok-gebruikers zijn notoir geïnteresseerd in elk soort drama dat zich on the internet afspeelt, bijvoorbeeld financial institution gentleman, Sophia overleven, Gabby Petitoenz. Wanneer die twee op world-wide-web met elkaar worden vermengd, wordt een nieuwscyclus geboren, internet zoals we zien bij de Grappig meisje fiasco dat zich vlak voor onze ogen ontvouwt.

Om samen te vatten, Feldstein speelt momenteel de hoofdrol als Fanny Brice in de Broadway-revival, en haar optreden werd ontvangen met negatieve beoordelingen van tientallen critici. Haar run als hoofdrolspeelster zou altijd beperkt blijven en er werd aangekondigd dat ze in september haar laatste buiging zou maken in het August Wilson Theatre. Na de recensies begonnen geruchten de ronde te doen dat de vervanger van Feldstein spoedig zou worden aangekondigd en dat Lea Michele – een Broadway-aluin en voormalig ster van tv’s vrolijkheid— haar zou vervangen.

Michele werd lang beschouwd als een voor de hand liggende keuze om Fanny Brice te spelen maar daarna aangesproken worden op problematisch gedrag op de set van vrolijkheid doorway een van haar voormalige castmates, Samantha Ware, in 2020, dat leek minder waarschijnlijk en Feldstein kreeg uiteindelijk de felbegeerde rol. Twee jaar afterwards, en de mensen zijn de beschuldigingen van Ware (die werden ondersteund door andere) niet vergeten vrolijkheid kosten) velen waren geïrriteerd dat Michele zelfs in aanmerking kwam voor de rol en waren toen behoorlijk overstuur toen werd aangekondigd dat ze in september het stokje van Feldstein als Fanny Brice zou overnemen. Feldstein publiceerde toen een Instagram-verklaring waarin ze aankondigde dat ze haar laatste uitvoeringsdatum zou verschuiven naar 31 juli, als reden dat producenten “besloten om de clearly show in een andere richting te nemen”.

Een andere present die de afgelopen week een groot aantal rommel heeft gezien, is Paradijsplein. Ondanks een Tony-overwinning voor hoofdrolspeelster Joaquina Kalukango, zal de clearly show – geen enorme hit aan de kassa – op 17 juli worden gesloten, omdat de producenten schijnbaar grotere vissen hebben om te bakken satisfied twee rechtszaken. Een, volgens tot Verscheidenheid, was een federale rechtszaak aangespannen doorway de Actors’ Fairness Association voor onbetaalde gezondheid, 401 (k), en pensioenbijdragen, in totaal $ 174.000. Ondertussen diende United Scenic Artists nog een rechtszaak in, “bewerend dat de productie $ 156.965.85 aan onbetaalde lonen, contributies en pensioenbijdragen verschuldigd is”, Verscheidenheid schrijft.

Ook dit drama vond zijn weg naar TikTok, waarbij mensen de meest vlezige delen van het verhaal uit elkaar haalden en context toevoegden voor niet-Broadway-consumenten. Een TikTok-gebruiker, toepasselijk genaamd @theatreislife, merkte op dat de sluitingsaankondiging van de clearly show slechts enkele uren eerder was gedaan Grappig meisje‘s aankondiging, werd al snel overschaduwd. De gebruiker merkte ook op dat: Paradijsplein was klaar om een ​​origineel castalbum uit te brengen in mei, die al was opgenomen, maar naar verluidt niet werd uitgebracht omdat artiesten niet werden betaald.

@theatreislife

Reageren op @vampyrewinters dat solid en crew DE WERELD verdienen (en hun loon) #paradijsplein #garthdrabinsky #broadway

♬ origineel geluid – Kate Reinking