June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

De bull case voor startups in de tweede helft van 2022 – TechCrunch

2 min read
De bull case voor startups in de tweede helft van 2022 – TechCrunch

Er kan tijdelijke verlichting komen, ondanks structurele exit-problemen

Zijn startups echt? dreigt te lijden aan een langdurige, pijnlijke vertraging?

Nu we een 50 % jaar achter de rug hebben, lijken de toenemende wolken voor startups above de hele wereld niet tot stormen te zijn losgebarsten, waardoor we ons afvragen of de markt tegenwoordig echt zo slecht is voor fondsenwerving voor ondernemingen, en dus voor de gezondheid van startups.

Er zijn nog andere positieve factoren waarmee rekening moet worden gehouden: Groei van de werkgelegenheid in de kritieke Amerikaanse markt blijft sterkkan de waarde van softwareaandelen hebben de bodem bereikt, veel startups halen het approach en er is genoeg droog poeder op de markt op zoek naar een deal. Kunnen we klaar zijn voor een H2 2022 opstartherstel?

We zijn nog niet klaar om een ​​formele voorspelling te doen, maar gegevens en bepaalde marktdynamiek kunnen startups in de tweede helft van het jaar in een redelijk goede positie brengen. Laten we het hebben in excess of de bull-scenario voor startups voor de relaxation van 2022.

Een herstel?

Volgens PitchBook-gegevens dat TechCrunch eerder in de week besprak, zien we dat de durfkapitaalactiviteit vertraagt ​​​​van een hyperactief 2021. Dit was te verwachten.

Maar het meldde ook dat alleen Amerikaanse durfkapitalisten tot nu toe meer dan 120 miljard dollar hebben opgehaald in 2022. Dat zet Yankee-kapitaaltoewijzers op de particuliere markt op tempo om de $ 138,9 miljard die ze vorig jaar hebben opgehaald te verslaan en de $ 85,4 miljard die in 2020 is opgehaald volledig te verpletteren, een aantal dat, hoewel een report op dat second, verbleekt in vergelijking satisfied het recente tempo van de fondsenwerving voor durfkapitaal.