June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

De loonkloof tussen mannen en vrouwen nadert de $ 1 miljard per week, en gezinsverplichtingen zijn niet de schuld

3 min read
De loonkloof tussen mannen en vrouwen nadert de $ 1 miljard per week, en gezinsverplichtingen zijn niet de schuld

Op het werk worden vrouwen uitgebuit en onderbetaald volgens een onderzoek dat aantoont dat de nationale loonkloof wordt geschat op $ 966 miljoen per week of $ 51,8 miljard for each jaar.

Uit de studie blijkt dat genderdiscriminatie de grootste oorzaak van het loonverschil bleef, volgens de economische aspecten van de loonkloof tussen mannen en vrouwen, uitgegeven doorway KPMG, Variety Council Australia (DCA) en de Place of work Gender Equality Company (WGEA).

KPMG

Het is goed voor 36 procent van het uurloonverschil van $ 2,56. Andere belangrijke bepalende factoren voor de loonkloof zijn onder meer gezinsverantwoordelijkheden en arbeidsparticipatie (33%), evenals het kind baan en de industriële werkgelegenheidssector (24 procent).

KPMG-voorzitter Alison Kitchen area zei: “Sinds ons laatste rapport in 2019 is de loonkloof tussen mannen en vrouwen hardnekkig onveranderd gebleven ondanks maatregelen in de publieke en non-public sector om genderongelijkheid aan te pakken.

“Dit rapport laat zien dat genderdiscriminatie nog steeds de grootste veroorzaker is van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Het laat ook een zorgwekkende pattern zien in de opkomst van industrie en beroepssegregatie. We moeten collectief onze inspanningen opvoeren om een ​​beter en eerlijker Australië op te bouwen.”

En het wordt erger..

Het onderzoek bevat ook een uitsplitsing van de loonkloof tussen mannen en vrouwen for every inkomenskwintiel, waaruit blijkt hoe genderdiscriminatie, een gebrek aan doorgroeimogelijkheden en ondervertegenwoordiging in het administration vrouwen gedurende hun hele loopbaan beïnvloeden.

KPMG

Het constateert ook dat vrouwen aan het get started van hun loopbaan een loonverschil van 6 procent hebben, maar wanneer ze doorgroeien naar topmanagementfuncties, groeit het loonverschil tot 18 procent.

Lisa Annese, CEO van DCA, zei: “Als we nu doelgericht handelen om de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan te pakken, zou dat investeren in de toekomstige economische welvaart van ons land en helpen om de moeilijke economische omstandigheden waarmee we worden geconfronteerd te overwinnen.

“Nu actie ondernemen is belangrijk voor laagbetaalde industrieën waar vrouwen de meerderheid van de beroepsbevolking uitmaken, zoals gezondheidszorg en onderwijs, waar we in ons dagelijks leven op vertrouwen.”

Industrie momentopname

De analyse van het rapport in vijf belangrijke sectoren (gezondheidszorg en sociale bijstand, onderwijs en opleiding, detailhandel, productie en accommodatie en voedseldiensten) laat zien hoe ongelijkheden in beloning tussen mannen en vrouwen blijven bestaan, ongeacht de omvang van de beroepsbevolking, de samenstelling van het geslacht of het gemiddelde loon .

Het ontdekt ook dat vrouwen in gefeminiseerde sectoren fulfilled excess uitdagingen worden geconfronteerd om loongelijkheid te bereiken, met loonverschillen tussen mannen en vrouwen die groter zijn dan het nationale gemiddelde en ondervertegenwoordiging in promoties en kritieke managementposities.

UN Females roept Australiërs op om prioriteiten voor gendergelijkheid te onderzoeken

De lonen en leeftijden: de loonkloof tussen mannen en vrouwen in kaart brengen Reeks gegevens above leeftijd is de eerste die WGEA-gegevens uitsplitst naar leeftijd. Het toont aan dat in 2021 geen enkele leeftijdsgroep meer dan 50 procent van de vrouwen voltijds had, ondanks het feit dat hoger betaalde leidinggevende functies vrijwel volledig werden vervuld voor voltijdse werknemers.

Meer dan 90% van de supervisors werkte fulltime in alle leeftijdsgroepen. Werkpatronen lopen uiteen vanaf de leeftijd van 35 jaar, wanneer mannen vaker fulltime werken en vrouwen vaker parttime of relaxed.

Bovendien hebben mannen boven de 55 twee keer zoveel kans als vrouwen om in het administration te zitten. Tweederde van de vrouwen in leidinggevende functies op dezelfde leeftijd heeft lagere managementfuncties.

Mannen verdienen vrouwen van alle generaties, zo blijkt uit het onderzoek. Dit piekt tussen de 55 en 64 jaar, wanneer mannen gemiddeld 31,9 procent meer verdienen dan vrouwen of meer dan $ 40.000 for each jaar. Zelfs vrouwen ouder dan 55 jaar die zijn doorgegroeid naar senior government en CEO-posities, hebben te maken met aanzienlijke loonverschillen en verdienen gemiddeld ongeveer $ 93.000 minder per jaar dan hun mannelijke senior executive en CEO-collega’s.

Het Globe Financial Discussion board verwacht momenteel dat het overbruggen van de wereldwijde genderkloof 135,6 jaar zal duren, een cijfer dat is toegenomen als gevolg van de gevolgen van de COVID-19-pandemie die de vooruitgang naar gendergelijkheid in verschillende economieën en industrieën tot stilstand heeft gebracht.

Australië staat momenteel op de 50e plaats van de 156 landen, waarbij onze inspanningen op het gebied van onderwijs teniet worden gedaan doorway een slechtere positie op het gebied van economische betrokkenheid en kansen.

Volledig rapport hier.

Volledig KPMG-rapport PDF hier

Blijf op de hoogte van onze verhalen op LinkedIn, Twitter, Fb en Instagram.