June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

De oprichters van Stripe en LinkedIn steunen een ondernemersfonds van $ 158 miljoen

2 min read
Britain’s central bank policymakers are “duty bound” when they meet this week to push the UK into recession to cap rising inflation, a former Bank of England (BoE) official has said.

De oprichters van LinkedIn en betalingsgigant Stripe behoren tot een groep van zwaargewicht tech-ondernemers die een financieringsronde van $ 158 miljoen steunen voor scale-up investeerder Entrepreneur Initially, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het in Londen gevestigde Entrepreneur First (EF), dat talent van tech-oprichters in een vroeg stadium wil koesteren en financieren, heeft het verse geld opgehaald van de mede-oprichters van Stripe, John en Patrick Collison, samen fulfilled een groot aantal grote namen, waaronder mede-oprichter van Intelligent, Taavet Hinrikus en Reid Hoffman, medeoprichter van LinkedIn.

EF-bazen zeiden vandaag dat de nieuwe financiering zou helpen bij het aansporen van de “next technology” beginnende techtalent.

“Het idee om vreemden te nemen en hen te helpen robuuste en ambitieuze bedrijven te starten, is niet langer radicaal, maar essentieel voor de volgende fase van innovatie”, zegt Matt Clifford, CEO en mede-oprichter van Entrepreneur To start with.

“De hele EF-thesis is het vinden van individuen die anders misschien geen bedrijven zouden starten en vervolgens proberen hun reis naar succes te versnellen.”

EF, opgericht in 2011 doorway Matt Clifford en Alice Bentinck in Londen, heeft nu 120 medewerkers around de hele wereld. Het werkt als een beginnende investeerder en helpt oprichters mede-oprichters te vinden om mee samen te werken voordat ze startups lanceren.

Mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman zei dat het fonds de oprichters zou helpen om ‘van de grond af iconische bedrijven op te bouwen’.

“Entrepreneur First vertegenwoordigt een nieuwe manier voor getalenteerde mensen om toegang te krijgen tot die kans en een nieuwe manier om startup-ecosystemen buiten Silicon Valley op te bouwen”, zei hij.