May 28, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

devendra fadnavis: Geen ‘super CM’ in Maharashtra, zegt Devendra Fadnavis

2 min read
Image: Bloomberg
Maharashtra, plaatsvervangend hoofdminister Devendra Fadnavis, zei vrijdag dat er geen “Super CM” is in de huidige door Eknath Shinde geleide regering. Sommige oppositieleiders hebben beweerd dat, hoewel Shinde de eerste minister is, het Fadnavis is die de dienst uitmaakt.

“Er is geen concept van super CM in de huidige regering. We hebben maar één minister-president en dat is Eknath Shinde. We werken onder zijn leiding. Maar sommige mensen kunnen dit niet verteren. Ze zouden eraan moeten wennen om in de oppositie te zitten. nu”, zei de BJP-leider, in gesprek met verslaggevers hier.

Fadnavis, die van 2014 tot 2019 de eerste minister van de door de BJP geleide regering was, moest de functie van plaatsvervangend CM aanvaarden op aandringen van het opperbevel van de partij nadat de BJP Shiv Sena-rebel Shinde steunde voor de hoogste functie. Op een andere vraag zei Fadnavis dat het niet nodig was om veel te lezen over zijn bezoek aan Maharashtra Navnirman Sena-chef Raj Thackeray eerder op de dag.

“In Maharashtra hebben we een cultuur waarin we de politieke etiquette volgen. Hij (Raj Thackeray) was onwel en ik heb hem bezocht. Wat is er zo politiek aan?” zei de BJP-leider. Fadnavis sprak de vorige door Uddhav Thackeray geleide regering aan en zei: “De laatste kabinetsvergadering van die regering werd belegd nadat de gouverneur haar had gevraagd haar meerderheid te bewijzen. De bijeenkomst was illegaal en ze namen besluiten om Aurangabad, Osmanabad steden en de Navi Mumbai Airport terwijl ze onderweg zijn. We zullen de besluiten in de volgende kabinetsvergadering bekrachtigen omdat we in de meerderheid zijn.”