June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Deze crypto-winter mag dan lang zijn, maar bouwers blijven optimistisch – TechCrunch

1 min read
Deze crypto-winter mag dan lang zijn, maar bouwers blijven optimistisch - TechCrunch

Veel van de best digitale activa in de cryptocurrency-markt zijn aanzienlijk gedaald, maar sommige marktdeelnemers halen hun schouders op en concentreren zich op het lange spel.

De prime vijf cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie is tot nu toe met 55% of meer gedaald, volgens CoinMarketCap gegevens. De prime twee, bitcoin en ether, zijn in die periode respectievelijk 56,5% en 68,5% gedaald.

Maar Pascal Gauthier, voorzitter en CEO van Ledger, zei tijdens een panel op de Op3n-conferentie van zijn bedrijf in New York Town dat “dit niet voelt als een [crypto] berenmarkt.”

“Nu, voor de macro-economie, is het een bloedbad”, voegde Gauthier eraan toe.

Zo overweegt de Zweedse koop nu, betaal later on company Klarna overweegt kapitaal aan te trekken tegen ongeveer een waardering van $ 10 miljard, lager dan de medio 2021-waardering van meer dan $ 45 miljard, meldde TechCrunch vorige 7 days. En de waarden van een aantal fintech-bedrijven dalen sterk, waardoor de neergang nog harder wordt dan de meeste andere sectoren.

Gauthier verwees ook naar de Nasdaq, die tot nu toe 26% is gedaald. “Dus er zijn macrotrends die alles op wereldwijde schaal en overal beïnvloeden”, zei Gauthier. “Dus eigenlijk, de [crypto] markt is redelijk goed bestand en de [crypto] markt is beïnvloed doorway macro-evenementen en onze eigen hebzucht.”

In tegenstelling tot? Lange tijd bitcoin-houder Dan Held, directeur groeimarketing bij crypto-uitwisseling Kraken, zei tijdens het panel dat “deze crypto-winter internet zo difficult is als de andere.”

“Het wordt koud, maar ik ben nog steeds zo optimistisch als altijd above bitcoin”, zei Held.