May 28, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Dit zijn de beste en slechtste landen voor werken op afstand

1 min read
Image: Bloomberg

Als het gaat om het kiezen van de beste bestemmingen voor werken op afstand, denk je misschien als eerste aan tropische, goedkope locaties zoals Bali of Bangkok. In feite domineren Europese landen.

Duitsland is het finest gerangschikte land voor werken op afstand, gevolgd doorway Denemarken en de VS, volgens cyberbeveiligingssoftwarebedrijf NordLayer. Europese landen vormen de rest van de best 10, afgezien van Singapore dat op de negende plaats staat.

“De development is duidelijk: sinds het get started van Covid-19 is werken op afstand of hybride werken onvermijdelijk geworden, zelfs in die bedrijven die eerder het belang van persoonlijke interacties predikten”, zegt Juta Gurinaviciute, chief technological know-how officer bij NordLayer.

De rangschikking van 66 landen is gebaseerd op vier belangrijke conditions: cyberbeveiliging economische en sociale omstandigheden, waaronder gezondheidszorg en Engelse taalvaardigheid digitale en fysieke infrastructuur en de reactie op Covid-19. Het “minst ideale” land voor werken op afstand is Algerije, aldus het bedrijf.

Voor cyberbeveiliging zijn volgens NordLayer Europese landen, fulfilled identify kleinere landen als Litouwen, Estland en Slowakije, het veiligst.

Op het gebied van digitale toegankelijkheid heeft Zuid-Korea, dat op de 11e plaats staat, het snelste world wide web, terwijl Israël op de 37e plaats het meest betaalbaar is.

© 2022 Bloomberg