June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Dow Jones Futures: Markt herstelt zich terwijl Fed Hawks dit zeggen; Tesla rivaal stijgt

8 min read
Business Today

De Dow Jones-futures stegen van de ene dag op de andere licht, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures. De beursrally vocht terug van grote ochtendverliezen en sloot donderdag gemengd af, toen twee agressieve Fed-functionarissen de vrees voor renteverhogingen enigszins verzachtten.
XDow Jones-component UnitedHealth Group (UNH) meldt voor de opening van de markt van vrijdag, waarmee de kwartaalresultaten voor zorgverzekeraars en medische dienstverleners in het algemeen van start gaan. UNH-aandelen gingen donderdag hoger van de 50-dagenlijn om 0,2% te sluiten tot 502,43, niet ver van een kooppunt van 518,90.

Bankreuzen Wells Fargo (WFC) en Citigroep (C) ook gemeld voor de opening. WFC-aandelen en Citigroup zitten in een lange neerwaartse trend. Inderdaad, het aandeel Citi daalde donderdag tot het slechtste niveau sinds eind 2020, na tegenvallende winsten van JPMorgan Chase (JPM) en Morgan Stanley (MEVROUW).

In de tussentijd, Geld boom (DLTR), BJ’s Groothandel (BJ) en Lantheus Holdings (LNTH) flitsten koopsignalen, terwijl McKesson (MCK) had een bullish shake-out.

China EV en batterijgigant BYD (BYDDF) steeg op basis van bullish winstbegeleiding, maar is nog steeds sterk gedaald voor de week na geruchten dat Warren Buffett’s Berkshire Hathaway een deel van zijn grote BYD-aandelenbelang zou kunnen verkopen. China EV opstarten Li Auto (LI) blijft bruikbaar, terwijl Tesla (TSLA) duurt tussen twee belangrijke voortschrijdende gemiddelden.

Lantheus voorraad is op IBD-klassement. DLTR-aandelen en Li Auto staan ​​op SwingTrader. Dollar Tree, Lantheus, BJ’s Wholesale, McKesson, UnitedHealth en LI staan ​​allemaal op de IBD 50. MCK-aandelen en Dollar Tree staan ​​ook op de IBD Big Cap 20.

De video ingesloten in het artikel besprak de marktactie van donderdag en analyseerde Appel (AAPL), Costco Groothandel (KOSTEN) en de voorraad van BJ.

Fed Hawks toont een kleine duif

Fed-bestuurslid Christopher Waller en St. Louis Fed-president James Bullard, twee van de beleidsmakers van de Fed die het meest uitgesproken zijn over renteverhogingen, verlaagden donderdag de verwachtingen van een renteverhoging van 100 basispunten later deze maand. Het vooruitzicht van een volledige renteverhoging steeg woensdag na het hete CPI-rapport van juni en de verklaring van de Fed-president Raphael Bostic van Atlanta dat “alles in het spel is”.


Meest vertrouwde financiële bedrijven: doe een enquête en win een Amazon-cadeaubon van $ 50


Waller zei donderdag dat 75 basispunten nog steeds zijn “basisscenario” is voor een renteverhoging tijdens de vergadering van 26-27 juli. een “grotere” zet.

Bullard vertelde Nikkei dat hij voorstander is van een beweging van 75 basispunten, die volgens hem de Fed Funds-rente naar een “neutraal” niveau zou brengen. Hij zei dat verdere aanscherping nodig zal zijn, maar “we kunnen beoordelen” naarmate het jaar vordert.

Vóór de opening versnelde de producentenprijsindex in juni onverwacht tot een verzengende stijging van 11,3% ten opzichte van een jaar eerder. Maar de kerninflatie vertraagde meer dan verwacht. Met name de kern-PPI steeg met 0,4% ten opzichte van de vorige maand, afgekoeld van de 0,7% winst van mei. Dat was in tegenstelling tot de kern-CPI, die van maand tot maand steeds sneller stijgt.

Markten schatten nu een kans van 57% in dat de Fed de rente met 75 basispunten zal verhogen. Op woensdag explodeerde de kans op een volledige stijging van ongeveer 8% de dag ervoor tot 80%.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures stegen met 0,3% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures gingen 0,35% omhoog. Nasdaq 100-futures stegen 0,5%.

De economische gegevens van China waren ‘s nachts gemengd. Het bbp in het tweede kwartaal steeg met 0,4% ten opzichte van een jaar eerder, en slaagde erin te groeien ondanks Covid-lockdowns tijdens het tweede kwartaal, maar miste weergaven voor 1%. De industriële productie in juni groeide met 3,9% ten opzichte van een jaar eerder, net onder de consensus van 4,1%. De detailhandelsverkopen stegen echter met 3,1%, wat de meningen voor vlakke resultaten tartte.

China behaalde in het tweede kwartaal een bbp-groei van 0,4% ten opzichte van een jaar geleden, waarbij het aan de verwachtingen ontbrak omdat de economie worstelde om de impact van Covid-controles van zich af te schudden.

Op vrijdagochtend zullen beleggers de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industriële productiegegevens voor juni ontvangen, samen met de Empire-productie-index voor juli.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally stortte donderdagochtend in door nieuwe inflatievrees en zwakke winsten van JPMorgan. De belangrijkste indexen sloten meestal lager, maar eindigden wel in de buurt van hun beste niveau van de dag.

De Dow Jones Industrial Average sloot donderdag 0,5% lager. De S&P 500-index zakte 0,3%. De Nasdaq-composiet boekte een fractionele winst. De small-cap Russell 2000 zakte 1%.

De prijs van ruwe olie in de VS daalde met 0,5% tot $95,78 per vat, ver verwijderd van het laagste niveau in de loop van de dag, maar nog steeds het laagste niveau sinds april. Benzinefutures daalden met meer dan 1%, wat een snelle daling betekende.

Het rendement op 10-jaars Treasuries steeg met 6 basispunten tot 2,96%, hoewel het dicht bij het dieptepunt van de sessie sloot. De tweejaarsrente deed grote winsten teniet en daalde met 1 basispunt tot 3,13%. De eenjaarsrente daalde met 3 basispunten tot 3,18%. De rentecurve blijft omgekeerd van de eenjarige naar de 10-jarige, maar in mindere mate.

ETF’s

Een van de beste ETF’s, de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) klom 0,45%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) zonk 0,5%. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) zonk 0,9%. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) knalde 2,1%, met Taiwan Halfgeleider (TSM) winst en begeleiding die de chipsector opheft.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) zakte bijna 3% en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) daalde met 0,6%. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) daalde met 0,7%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) daalde 1,1%. De Energy Select SPDR ETF (XLE) en de Financial Select SPDR ETF (XLF) verloren beide 1,9%. Het Health Care Select Sector SPDR Fonds (XLV) daalde met 0,3%. UNH-aandelen zijn een belangrijk XLV-onderdeel.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) daalde met 2,1% en ARK Genomics ETF (ARKG) 1,8%. Tesla-aandelen blijven een toppositie in de ETF’s van Ark Invest. Cathie Wood’s Ark bezit ook enkele BYD-aandelen.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Aandelen in de buurt van kooppunten

Het aandeel Dollar Tree steeg 1,7% tot 168,76. Dat duwde de DLTR-aandelen terug boven een kooppunt van 166,45 cup-with-handvat. De aandelen van de dollarwinkelgigant liggen 7,8% boven hun 50-daagse lijn. Volgens de analyse van MarketSmith bereikt de relatieve sterktelijn, de blauwe lijn in de grafieken, al weken nieuwe hoogtepunten.

Het aandeel van BJ steeg met 2,95% tot 70,16, net onder een kooppunt van 71,10 met dubbele bodem. Aandelen kruisten een neerwaarts aflopende trendlijn en boden een vroege instap. Het volume was vrij laag, terwijl het aandeel van BJ 14% boven de 50-dagengrens ligt, wat beleggers een pauze zou moeten geven. Idealiter zou de lidmaatschapsmagazijnketen zich consolideren rond het huidige niveau, misschien een handvat smeden. De RS-lijn voor de aandelen van BJ bereikt nieuwe hoogtepunten.

LNTH-aandelen wonnen 0,7% tot 67,91 en herstelden opnieuw van de 50-daagse lijn. Hoewel het de intraday-high van vrijdag van 69,08 niet duidelijk maakte, is het aandeel Lantheus bruikbaar. LNTH-aandelen zouden na deze week een goede basis moeten hebben met een kooppunt van 73,88.

McKesson-aandelen hadden een slechte start donderdag en daalden onder de 50-daagse lijn tot 315,78 intraday. Maar de aandelen herstelden zich om 0,4% te sluiten tot 362,55. MCK-aandelen hebben een flat-base kooppunt van 340,04, maar beleggers kunnen 335,47, net boven de intraday high van maandag, gebruiken als een vroege instap.

BYD-aandelenpieken

De EV-gigant zei donderdag dat hij verwacht dat de nettowinst in het eerste halfjaar met 139%-207% zal stijgen ten opzichte van een jaar eerder in lokale valuta, 2,8 miljard-3,6 miljard yuan (533 miljoen dollar). Exclusief eenmalige winsten en verliezen, zou de winst met 578%-795% omhoog moeten schieten.

Het BYD-aandeel steeg met 8,4% tot 37,71 en kaatste terug boven de 50-daagse lijn na het vinden van steun op de 200-daagse op woensdag. Maar de aandelen zijn nog steeds fors gedaald voor de week. BYD-aandelen kelderden dinsdag met 11,3% door geruchten dat Buffett zou kunnen verhuizen om een ​​deel of al zijn belang in de EV-maker te verkopen. Dat gerucht blijft onbevestigd. Maar de BYD-aandelen moeten zich opnieuw opbouwen en een nieuwe basis smeden naast de diepe consolidatie van november tot juni.

Kleinere rivaal Li Auto steeg met 0,4% tot 38,18. LI-aandelen zijn nog steeds bruikbaar na woensdag te zijn gestuiterd vanaf de 21-daagse lijn. Li Auto voorraad werkt aan een nieuwe consolidatie na meer dan verdubbeling van begin mei tot eind juni.

Het aandeel Tesla steeg 0,5% tot 714,94. Aandelen bevinden zich net boven hun 21-daagse lijn en onder hun dalende 50-daagse lijn. TSLA-voorraad is weer iets meer dan de lijn van 10 weken. De resultaten van Tesla voor het tweede kwartaal worden op 20 juli verwacht.


Tesla versus BYD: Welke EV-gigant is de beste koop?


Analyse van marktrally

Voor een tweede opeenvolgende sessie daalden de belangrijkste indexen ‘s ochtends scherp, maar herstelden zich snel, waarbij de Nasdaq’ s middags positief werd. Donderdag wist de Nasdaq een kleine winst te behalen, terwijl de S&P 500, Dow Jones en Russell 2000 allemaal voor een vijfde opeenvolgende sessie daalden.

Alle belangrijke indexen zijn scherp gedaald voor de week, die begon met de Nasdaq die opnieuw weerstand bereikte op zijn voortschrijdend gemiddelde over 10 weken. De indexen liggen allemaal onder hun voortschrijdende 21-daagse gemiddelden.

Na een aantal sessies lager te zijn geweest, is de “opwaartse trend onder druk” misschien toe aan een opleving. Maar het hoeft niet snel te gebeuren, en misschien was de rally van donderdag de ‘bounce’.

Ongetwijfeld zijn de belangrijkste indices rangegebonden, waarbij de hoogtepunten van begin of eind juni de top markeren en de dieptepunten van half juni een bodem markeren. Er is veel volatiliteit binnen dit bereik.

Naarmate het winstseizoen warmer wordt, wat bijdraagt ​​aan een wervelwind van inflatie-recessie-gevoede onzekerheid, lijkt de volatiliteit voor de marktrally en individuele aandelen hoogstwaarschijnlijk aan te houden.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

Medische aandelen zoals UnitedHealth en McKesson die er ‘s ochtends niet goed uitzagen, herstelden zich wel, maar beleggers kunnen niet rekenen op intraday-rally’s om de dag te redden.

De markt zoekt richting op korte termijn binnen een lange, pijnlijke neerwaartse trend. Het is gewoon geen goede omgeving om veel exposure te hebben. Wees er snel bij om wat winst te nemen om winst vast te leggen in zo’n schokkerige markt.

Bouw uw volglijsten op en let de komende dagen en weken op de belangrijkste inkomsten.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

MarketSmith: onderzoek, grafieken, gegevens en coaching allemaal op één plek