March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

ED arresteert ABIL-groepsvoorzitter in witwaszaak

1 min read
Business Today

Het directoraat Handhaving heeft de hechtenis genomen van ABIL-groepsvoorzitter Avinash Bhosle in verband met een vermeende witwaszaak, zei een functionaris dinsdag.

De zakenman uit Pune was eerder gearresteerd door het Central Bureau of Investigation (CBI) in verband met een vermeende corruptiezaak waarbij Certainly Lender-oprichter Rana Kapoor en Kapil Wadhawan van de DHFL betrokken waren.

Vervolgens werd hij ondergebracht in de Arthur Road-gevangenis in Mumbai.

Maandagavond namen ambtenaren van de ED Bhosale’s voogdij about uit de gevangenis, zei de ambtenaar.

Hij wordt afterwards op de dag voorgeleid aan een rechtbank, aldus bronnen.

De CBI-sonde in de Certainly Bank-DHFL-bankfraudezaak had de rol van Avinash Bhosale, de in Pune gevestigde autobestuurder die onroerendgoedbaron werd geworden, onder de scanner gebracht, die als tussenpersoon smeergeld van meer dan Rs 360 crore ontving van een ander onroerend goed ontwikkelaar voor het faciliteren van leningen van de DHFL, die niet-renderende activa werden, zeiden functionarissen eerder.

Het CBI was gestuit op twee betalingen van meer dan Rs 68,8 crore en Rs 292 crore aan Bhosale’s bedrijven, gedaan door Radius Developers, wiens eigenaar Sanjay Chhabaria onlangs in de zaak was gearresteerd, zeiden ze.

Lees ook: ED roept ‘samenzwering’ op, kan 28 juni niet verschijnen: Sanjay Raut

Lees ook: Visa rip-off: ED verzekert HC tot 12 juli geen dwangmaatregelen tegen Karti Chidambaram