June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Een overzicht van goodwill in zakelijke deals

1 min read
Een overzicht van goodwill in zakelijke deals

Het geval van persoonlijke goodwill

In sommige gevallen is de goodwill van een bedrijf persoonlijk. Dit is vaak te wijten aan het feit dat een zakelijke skilled persoonlijke goodwill opbouwt bij klanten of klanten. Deze relaties worden vaak over een bepaalde periode opgebouwd. In deze gevallen is de goodwill niet noodzakelijk overdraagbaar. Het bedrijf wordt geassocieerd satisfied een persoon die vaak de oprichter van het bedrijf is. U zult dit soort situaties meestal zien bij tandartspraktijken en medische praktijken, evenals bij advocatenkantoren.

Dus hoe beïnvloedt persoonlijke goodwill de verkoop van het bedrijf? Wanneer u verkoopt, kan het natuurlijk zijn dat de koper bescherming wil voor het geval het bedrijf met een recessie wordt geconfronteerd wanneer het huidige administration vertrekt.

Wat voor de kopers en verkopers kan werken, is dat de bedrijfseigenaar ermee instemt om gedurende een bepaalde periode aan boord te blijven. Dit kan de overgang naar de nieuwe bedrijfseigenaar vergemakkelijken. In andere gevallen regelen de koper en verkoper een ‘earn-out’. Eventuele verloren zaken worden aan het einde van het jaar in rekening gebracht en vervolgens wordt dit proportion afgetrokken van het bedrag dat aan de verkoper verschuldigd is. In sommige gevallen worden fondsen in escrow geplaatst en worden aanpassingen gemaakt afhankelijk van de prestaties van het bedrijf.

Als u een bedrijf koopt of verkoopt waarbij persoonlijke goodwill is betrokken, kan uw situatie verschillen van die van de meeste bedrijven. Een M&A-adviseur kan u echter doorway het proces begeleiden en ervoor zorgen dat alle partijen tevreden zijn.