March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

EU mikt op Russisch goud in nieuwe sancties – lijkt de invoer van goederen voor militaire doeleinden aan te scherpen

1 min read
EU mikt op Russisch goud in nieuwe sancties - lijkt de invoer van goederen voor militaire doeleinden aan te scherpen

De Europese Commissiede uitvoerende tak van de EU, heeft vrijdag haar nieuwste pakket sancties tegen Moskou ingevoerd wegens de invasie van Oekraïne.

De sancties omvatten een importverbod op Russisch goud en juridische aanpassingen om te voorkomen dat de huidige maatregelen de voedseltransporten belemmeren.

“Het pakket van vandaag zal een nieuw importverbod op Russisch goud introduceren en tegelijkertijd onze exportcontroles voor tweeërlei gebruik en geavanceerde technologie versterken”, zei de Commissie in een verklaring.

Zie ook: Vladimir Poetin heeft een tikkende klok, zegt voormalig adviseur van drie Amerikaanse presidenten: ‘Mensen zouden eigenlijk wel een alternatief willen.’

“Door dit te doen, zal het de afstemming van de EU-sancties op die van onze G7 husband or wife. Het zal ook de rapportagevereisten versterken om de bevriezing van tegoeden in de EU aan te scherpen”, aldus het.

De ambtenaren verwijzen onofficieel naar het als een “zesde-en-een-50 percent” reeks sancties, volgens Reutersvanwege de beperkte reikwijdte in vergelijking fulfilled zes eerdere sanctierondes tegen Rusland.

De sanctie wordt pas wet nadat de EU-regeringen het eens zijn more than de maatregelen. Ambassadeurs komen maandag en woensdag samen voor mogelijke goedkeuring.

In de publicatie werd opgemerkt dat de EU ook de bestaande sancties tegen Rusland zou aanscherpen, satisfied nieuwe beperkingen op de Russische invoer van goederen die voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt, waaronder chemicaliën en devices.

Bekijk meer van Benzinga’s Europa en Azië dekking doorway: volgend deze connection.