June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Ford, door VW gesteunde Argo AI ontslaat 150 werknemers, vertraagt ​​het aannemen – TechCrunch

1 min read
Ford, door VW gesteunde Argo AI ontslaat 150 werknemers, vertraagt ​​het aannemen - TechCrunch

Argo AI, de startup voor autonome voertuigtechnologie die wordt ondersteund door Ford en Volkswagen, heeft ongeveer 150 mensen ontslagen en het tempo van het aannemen vertraagd, waardoor het het nieuwste technologiebedrijf is dat zijn personeelsbestand heeft teruggebracht naarmate de angst voor een recessie toeneemt.

Volgens bronnen die bekend zijn met de acties van het bedrijf zijn de ontslagen goed voor ongeveer 5% van de meer dan 2.000 werknemers wereldwijd. De ontslagen waren wijdverbreid en hadden gevolgen voor talentrecruiters, digitale media en communicatiemedewerkers, evenals leden van de operationele groups, blijkt uit een overzicht van LinkedIn-profielen.

Argo bevestigde dat het ontslagen experienced genomen en zei in een verklaring for every e-mail: “Achieved de ongelooflijke groei en vooruitgang die is geboekt in onze missie om voertuigen zonder bestuurder in te zetten, maken we voorzichtige aanpassingen aan ons bedrijfsplan om zo goed mogelijk doorway te gaan op de weg naar succes.”

Een bron, die anoniem bleef omdat ze niet bevoegd zijn om namens het bedrijf te spreken, vertelde TechCrunch dat Argo te snel experienced ingehuurd en voorbijschoot waar het zou moeten zijn. Het bedrijf neemt nog steeds mensen aan en heeft tientallen vacatures voor engineering, juridisch, technisch programmabeheer en wagenparkbeheer openstaan.

Argo AI, gevestigd in Pittsburgh, lanceerde in mei 2022 testactiviteiten zonder bestuurder in Miami en Austin, waarmee het bedrijf vooruitgang boekte bij het commercialiseren van zijn technologie.