June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Gouverneur Maharashtra roept op tot vloertest te midden van politieke crisis

1 min read
Gouverneur Maharashtra roept op tot vloertest te midden van politieke crisis

Gouverneur Bhagat Singh Koshyari van Maharashtra heeft de staatssecretaris gevraagd om donderdag om 11.00 uur een vloertest te houden van de door Uddhav Thackeray geleide regering Maha Vikas Aghadi.

PTI heeft dinsdagavond laat een kopie gezien van de transient die doorway Koshyari is uitgegeven.

De short komt te midden van de aanhoudende politieke disaster in Maharashtra. Shiv Sena-leider Eknath Shinde kampeert sinds vorige week in Guwahati achieved een meerderheid van partijwetgevers en verschillende onafhankelijken.

In zijn transient aan Rajendra Bhagwat, de hoofdsecretaris van Maharashtra Wetgevende macht, zei Koshyari: “Een speciale zitting van de Maharashtra Vidhan Sabha (wetgevende vergadering) zal worden bijeengeroepen op 30 juni (donderdag) om 11.00 uur satisfied de enige agenda van een vertrouwensstemming tegen de eerste minister, en de technique wordt in ieder geval om 17.00 uur afgesloten.”

“De werkzaamheden van het Huis zullen are living worden uitgezonden en er zullen passende regelingen voor worden getroffen”, aldus de brief.

Op dinsdagavond ontmoette de leider van de Bharatiya Janata-partij Devendra Fadnavis de gouverneur en verzocht hem de door Thackeray geleide regering te vragen haar meerderheid in de Maharashtra-vergadering te bewijzen, waarbij hij beweerde dat de coalitie Shiv Sena-NCP-Congres in de minderheid leek te zijn aangezien 39 Sena MLA’s , die tot de Shinde-factie behoren, hebben gezegd dat ze het niet steunen.