June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Het hoofd van de Bank of Italy kan de post eerder verlaten

1 min read
Het hoofd van de Bank of Italy kan de post eerder verlaten


© Reuters. BESTANDSFOTO: Ignazio Visco, gouverneur van de Lender of Italy, spreekt tijdens een evenement om de agenda voor particuliere financiering te lanceren voor de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in 2020 (COP26) in Guildhall in Londen, Groot-Brittannië, 27 februari 2020. Tolga Akmen/Pool via REUTE

ROME (Reuters) – De gouverneur van de Bank van Italië zou zijn functie in oktober kunnen verlaten, een jaar eerder dan gepland, om de weg vrij te maken voor de benoeming van een opvolger vóór algemene verkiezingen in de eerste helft van volgend jaar, krant Il Foglio dinsdag gemeld.

Ignazio Visco zou kunnen aftreden bij de centrale financial institution en de huidige regering, onder leiding van de voormalige gouverneur van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, toestaan ​​een spraakmakende bestuurder te benoemen, zoals ECB-bestuurslid Fabio Panetta, meldde het dagblad, daarbij verwijzend naar wat het noemde invloedrijke bronnen.

De actie, genaamd “operatiebouten”, maakt deel uit van een breder plan van Draghi om “zoveel nuttige bouten in de mechanismen van het land te introduceren” om populistische bewegingen tegen te gaan en te voorkomen dat ze afspraken zoals deze beïnvloeden, Il Foglio toegevoegd.

Het prepare omvat ook de benoeming van de hoofden van de belastingdienst en van door de staat gecontroleerde bedrijven zoals olie- en gasgroep Eni, defensiebedrijf Leonardo en energiegroep Enel (BEETJE:).

Het mandaat van Visco, die sinds 2011 de Financial institution van Italië leidt, zou natuurlijk eindigen in oktober 2023.

De Lender van Italië was niet direct bereikbaar voor commentaar.