June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Hoe dit bedrijf veilige ruimtes creëert voor jonge vrouwen

8 min read
Hoe dit bedrijf veilige ruimtes creëert voor jonge vrouwen

Als je Instagram-beïnvloeder Ambar Driscoll vraagt ​​naar haar organisatie, “Bamby Collectief”, zal ze duidelijk maken dat hoewel de groep een aantal kenmerken van een klein bedrijf heeft – ze hebben een kenmerkend product gelanceerd, hun merk draait om een ​​centraal principe en hun aanhang bestaat uit velen die van hun missie houden – het gaat echt om het creëren van een veilige ruimte voor jonge vrouwen overal.

In de allereerste Instagram-post van Bamby Collective luidt het onderschrift: We zijn een online community en veilige ruimte voor meisjes en jonge vrouwen om openlijk te praten, advies in te winnen, gemotiveerd te zijn, zelfzorg te leren en te worden verheven

Ambar startte het Collectief in 2019, niet omdat ze een vonk had voor een innovatief product of veel zakelijke kennis had, maar omdat ze in het verleden voordeel had van online ruimtes. In het bijzonder had Ambar een fitness-app gebruikt die gebruikers niet alleen oefeningen en trainingen bood, maar ook een gemeenschappelijk aspect bevatte waar meisjes met elkaar in contact konden komen en elkaar konden ondersteunen. Maar om toegang te krijgen tot deze ruimte, moesten individuen abonnementskosten betalen. Dit zette Ambar aan het denken over hoe ze een vergelijkbare ruimte voor anderen kon creëren.

“Ik wilde gewoon een toegankelijke gemeenschap hebben voor elke jonge vrouw, waar dan ook, met elke achtergrond, om lid te kunnen worden en dat gemeenschapsaspect gratis te hebben,” zei ze.

Maar voordat het idee voor de groep ontstond, was Ambar al bekend bij honderdduizenden volgers. Hoewel ze aanvankelijk in de publieke belangstelling stond vanwege haar relatie met YouTuber Casper Lee, maakte Ambar al snel naam op sociale media. Vooral gebruikers resoneerden met haar openheid over lichaamspositiviteit.

Ugne Jurgelenaite, een 24-jarig Bamby Collective-lid gevestigd in Londen, kwam Ambar aanvankelijk tegen via Caspar’s inhoud, maar zei dat ze Ambar uiteindelijk volgde vanwege haar lichaamspositiviteitsberichten. Ugne kon zich inleven in Amber’s inhoud, aangezien het een van de eerste keren was dat ze zag dat deze specifieke boodschap werd verspreid door iemand die niet per se een grote maat had. Eén post in het bijzonder, waarin Ambar liet zien hoe haar buik er natuurlijk uitziet zonder te buigen, trok Ugne’s aandacht.

“Instagram was – en is nog steeds – zo’n plek waar je denkt dat al deze mensen deze geweldige lichamen hebben”, zei ze. “Maar het is als wauw, [Ambar’s] niet bang om dat te laten zien.”

Openlijk over haar lichaam praten was niet altijd gemakkelijk voor Ambar. Jarenlang worstelde ze met een eetstoornis en had ze zelfs een eetstoornis. Maar uiteindelijk vond ze troost bij andere Instagrammers die inhoud plaatsten die draaide om lichaamspositiviteit, wat op zijn beurt de influencer hielp genezen en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Ze realiseerde zich toen dat ze soortgelijke inhoud zou kunnen delen met haar 269.000 volgers.

“Ik dacht, nou, als dit de inhoud is waar ik van geniet en als ik een soort van grote aanhang heb, en toch, geen van mijn inhoud toont mijn kwetsbaarheden, dan wilde ik gewoon niet een van die zijn mensen die [their followers] zichzelf vergelijken zonder de echte kwetsbare kanten daarbuiten te zien.”

En terwijl Ambar via haar persoonlijke account al meisjes als Ugne hielp, kriebelde het om iets groters te bouwen dat verder zou gaan dan haarzelf en zich zou ontwikkelen tot een netwerk van gelijkgestemde jonge vrouwen. Dit voedde haar om Bamby Collective te lanceren.

Het begon met een Facebook-groep

Ugne’s eerste onderneming in Bamby Collective was, zoals de meeste leden, via de besloten Facebook-groep. Hoewel ze verschillende andere Facebook-groepen had gevolgd, waaronder een voor meisjes die nieuw waren in Londen, was ze verbaasd over hoe actief en betrokken de leden van Bamby Collective waren. Op een willekeurige dag kun je berichten vinden waarin om relatieadvies, lichaamspositiviteit en bewegingstips wordt gevraagd. Maar waar het gesprek ook om draait, Ugne zei dat leden altijd aardig en behulpzaam voor elkaar zijn.

Deze ondersteunende en open omgeving was precies wat Ambar zich al vroeg had voorgesteld. Maar zelfs zij stond versteld van hoe snel leden met elkaar in contact konden komen ondanks dat ze elkaar nooit hadden ontmoet.

‘Het is ontroerend om te zien hoe meisjes hun kwetsbare kanten over Bamby delen,’ zei ze. “Zovelen bieden snel ondersteuning, hulp of zijn gewoon iemand om mee te praten. Het is dus verbazingwekkend om de impact te zien die Bamby heeft gehad op de mentale gezondheid van leden, alleen al door de steun van andere meisjes.”

Hoewel Bamby Collective voor het eerst eind 2019 werd gelanceerd, viel het nauw samen met het begin van de Covid-19-pandemie – iets dat aanvoelt als een goddelijke timing voor Ambar. Op een moment dat veel mensen te maken hadden met lockdowns, beperkte sociale bijeenkomsten en zich in het algemeen geïsoleerd voelden, werd het hebben van een online ruimte zoals Bamby een geweldige uitlaatklep voor degenen die gestrest waren door de pandemie.

Hoewel een heleboel Bamby Collective-leden toevallig in of rond Londen zijn gevestigd, waar Ambar zelf woont, omvat deze online community jonge vrouwen van over de hele wereld, waardoor deelnemers een band kunnen opbouwen en contact kunnen maken met mensen die ze normaal niet zouden hebben. voldoen aan. Voor Ugne was het scrollen door haar Facebook-feed en het zien van de verschillende berichten van de groep een positieve toevoeging aan haar social media-routine.

“Meisjes zijn niet bang om daar gewoon te posten en iedereen is erg behulpzaam”, zei Ugne. ‘Niemand zal ooit over je oordelen. Het is een vriendelijke, veilige ruimte.”

Naast netwerken via de Facebook-groep, worden Bamby Collective-leden ook uitgenodigd voor online bijeenkomsten, waaronder maandelijkse Zoom-boekenclubs en Netflix-feesten waar de meisjes virtueel samen een film kunnen kijken en kunnen chatten via de reacties.

Maar toen de Covid-beperkingen eenmaal waren versoepeld, wilde Ambar graag persoonlijke kansen creëren voor leden om elkaar te ontmoeten en diepere relaties met elkaar te ontwikkelen. De groep heeft verschillende bijeenkomsten gehad, waaronder een bijlwerpevenement, puppyyoga en een Galentines-kunstevenement.

Vaak komen Bamby-leden alleen naar evenementen, in de hoop daar contact te maken met anderen. Zelf naar evenementen komen is slechts één voorbeeld van de manieren waarop Bamby-leden hun kwetsbaarheden kunnen uiten.

“De gebeurtenissen zijn geweldig. De meeste meisjes komen alleen, wat ik nogal moedig vind om te doen’, zei Ambar. “Ik heb het gevoel dat in onze cultuur het ontmoeten van een vreemde tot nu toe zo normaal is, maar dat is het niet [normalized] afspreken om vrienden te maken.”

Aanvankelijk weerhield Ugne zich ervan om naar een Bamby-bijeenkomst te gaan, juist om deze reden – ze had niemand om mee te gaan. Maar nadat ze via de Facebook-groep contact had gemaakt met enkele meisjes, waagde ze zich aan haar eerste persoonlijke evenement: puppyyoga.

Ze woonde in juli zelfs de allereerste overnachtingsretraite van Bamby Collective bij. Ugne had zo’n geweldige tijd met andere Bamby-leden dat zij en een groep meisjes die ze tijdens de retraite heeft ontmoet, nu van plan zijn om hun eigen persoonlijke uitje te houden. Als iemand die onlangs is verhuisd, heeft deze gemeenschap Ugne de mogelijkheid geboden om nieuwe mensen te ontmoeten.

“Ik ben negen maanden geleden naar Londen verhuisd. Dus behalve mensen op het werk, of mijn huisgenoten, kende ik niet veel mensen en nu heb ik zeker een breder netwerk door naar deze te gaan [Bamby] evenementen. Ik heb er een paar nieuwe kennissen en vrienden bij gekregen.”

Ugne (uiterst links) en andere Bamby Collective-leden bij de eerste nachtelijke retraite van de groep

En hoewel het ontmoeten van andere leden een hoogtepunt was voor Ugne, was het voor haar ook een positieve ervaring om contact te maken met Ambar, vooral vanwege hoe herkenbaar ze zegt dat de influencer is.

“De eerste keer [meeting Ambar] was een beetje intimiderend. Maar ze is super vriendelijk voor iedereen en zorgt ervoor dat iedereen zich zeer welkom voelt. Ze is heel nuchter en helemaal niet intimiderend.”

Bamby Collective’s positieve affirmatie sieraden

In lijn met de missie van Bamby Collective om jonge vrouwen een bemoedigend zusterschap te bieden, lanceerde Ambar een sieradencollectie met armbanden voor positieve bevestigingen. Klanten konden de delicate armbanden in beide stijlen kopen – “Ik ben genoeg” en “Ik ben sterk.” Het maken van deze producten was iets waar Ambar al over had nagedacht voordat ze het collectief begon, omdat deze zinnen mantra’s waren voor haar opgroeien.

“Mijn moeder is een kunsttherapeute en ze is altijd heel erg geweest in dankbaarheid,” zei Ambar. ‘En ze heeft altijd positieve affirmaties gebruikt. Dus ‘ik ben sterk’ en ‘ik ben genoeg’ komen letterlijk van haar en de impact die dat op mij had, en het zien van de kracht die woorden kunnen hebben.”

Door deze bevestigingen in haar dagelijkse routine te implementeren, heeft Ambar negatieve denkpatronen kunnen omkeren en haar geholpen een evenwichtiger, gezonder leven te leiden. Hoewel ze enthousiast was om deze producten uit te brengen, zodat haar volgers van deze bevestigingen konden profiteren, was ze ook voorzichtig. De influencer zei dat ze Bamby Collective-leden nooit het gevoel wil geven dat ze van hen probeert te profiteren.

Daarom was het voor Bamby Collective ook belangrijk om 5 procent van de opbrengst van de sieradencollectie te doneren aan Imkaan – een Britse organisatie met als missie het aanpakken van geweld tegen zwarte en etnische minderheidsmeisjes en -vrouwen.

Op deze manier is Ambar attent en weloverwogen in alles wat ze deelt met haar fans – inclusief haar liefde voor beweging. Onlangs heeft de influencer deelgenomen aan meerdere marathons en heeft ze langeafstandslopen in haar dagelijkse routine opgenomen. Toch zorgt ze ervoor dat ze niet de verkeerde boodschap over sporten stuurt en heeft ze duidelijk gemaakt dat ze traint voor haar mentale gezondheid en niet om een ​​slanker lichaam te krijgen.

“I denk [exercise] is zo’n lifehack’, zei ze. “Als ik zin heb, en dan ga ik hardlopen, voel ik me daarna 10 keer beter.”

De toekomst van Bamby Collective

Momenteel zijn de meeste Bamby Collective-evenementen gecentraliseerd in Londen, maar Ambar kon één evenement organiseren in Kaapstad, Zuid-Afrika, omdat ze daar een heleboel fans heeft vanwege de Zuid-Afrikaanse afkomst van haar vriend Caspar.

Het organiseren van meer bijeenkomsten buiten Londen is een doel voor Amber, omdat ze graag zou willen dat Bamby Collective zou groeien. Ze stelt zich voor dat de organisatie op een dag zelfs meerdere locaties over de hele wereld zou kunnen hebben – Bamby Collective-hubs in grote steden. En hoewel Ambar van plan is nauw betrokken te zijn bij deze potentiële locaties, voelt ze zich ook op haar gemak om ze uiteindelijk te laten leiden door lokale Bamby-leiders.

Op deze manier wil Ambar dat de focus komt te liggen op de individuen die het collectief vormen, en niet op haar. Een sentiment waar Ugne zich nu al in kan vinden.

“Het is leuk om Ambar te ontmoeten, maar de gemeenschap gaat niet over ‘laten we Ambar ontmoeten’,” zei ze. “Het gaat over ‘Laten we samenkomen als een gemeenschap van sterke vrouwen’.”