June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Indiabulls Real Estate schuldig bevonden aan winstbejag, om huizenkopers terug te betalen

1 min read
Indiabulls Real Estate schuldig bevonden aan winstbejag, om huizenkopers terug te betalen

De Nationwide Anti-profiteering Authority heeft Indiabulls Actual Estate Ltd. schuldig bevonden aan het niet doorberekenen van meer dan Rs 6,46 crore voorbelastingskredietvoordelen aan huizenkopers doorway een evenredige prijsverlaging na de invoering van de goederen- en dienstenbelasting.

Op foundation van een zaak ingediend door een huizenkoper dat Indiabulls Genuine Estate geen ITC-voordelen heeft doorgegeven in het undertaking Sierra-Vizag, gelegen in Visakhapatnam, heeft het directoraat-generaal Anti-Profiteering de zaak onderzocht en de bouwer schuldig bevonden aan winstbejag.

De DGAP ontdekte dat het vastgoedbedrijf profiteerde van additional ITC na de introductie van GST tussen 1 juli 2017 en 31 maart 2019, en meer dan Rs 6.46 crore zou moeten worden doorberekend aan de kopers in het task.

“De Autoriteit constateert dat de verweerder tijdens de onderzoeksperiode een bedrag van Rs 6,46,06.227 heeft verdiend voor ‘Sierra Vizag’,” zei NAA in een bevel van 24 juni. “Het bedrag dat door de respondent is geprofiteerd van de huizenkopers in genoemd project wordt doorway hem terugbetaald, vermeerderd achieved rente van 18% daarop, vanaf de datum waarop het bovengenoemde bedrag doorway hem werd geprofiteerd tot de datum van dergelijke betaling.”

Het geprofiteerd bedrag moet binnen drie maanden worden doorgegeven aan huizenkopers.