June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Inkomsten stijgen met een derde bij Wise terwijl grensoverschrijdende betalingen weer opveren

1 min read
Inkomsten stijgen met een derde bij Wise terwijl grensoverschrijdende betalingen weer opveren

Een opleving van grensoverschrijdende betalingen naarmate de Covid-19-pandemie afnam, heeft de inkomsten van betalingsapp Intelligent satisfied een derde verhoogd, en het bedrijf verwacht dit jaar een vergelijkbare sprong.

Smart zei dinsdag dat de omzet in het jaar tot 31 maart – de eerste keer als een beursgenoteerd bedrijf – £ 559,9 miljoen bedroeg, een stijging van 33 procent 10 opzichte van het voorgaande jaar. Winst voor belastingen steeg fulfilled een bescheiden 7 procent tot £ 43,9 miljard

Kristo Käärmann, main govt en mede-oprichter van Smart, zei dat het bedrijf was uitgebreid in Canada, Brazilië en Maleisië en wereldwijd zou blijven groeien.

Maandag bleek dat de Financial Carry out Authority een onderzoek naar Käärmann was gestart, nadat HM Profits & Customs hem experienced opgenomen op een lijst van personen die een boete hadden gekregen wegens wanbetaling.

Smart is een van de meest vooraanstaande fintech-bedrijven in het VK, achieved een waarde van £ 8 miljard, slechts een jaar geleden in Londen. Käärmann bezit ongeveer een vijfde van het bedrijf, voorheen bekend als TransferWise, dat hij in 2010 mede oprichtte.

Het levert diensten zoals internationale geldovermakingen aan consumenten en bedrijven, en registreerde in het jaar tot maart een stijging van 40 procent in transacties in andere valuta’s tot £ 76,4 miljard.

Het bedrijf zei dat het voor het hele jaar een omzetgroei van 30 tot 35 procent verwacht.