June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Investeerder spoort Microsoft aan om wereldwijde belastingzaken te publiceren

1 min read
Business Today

Beleggers die meer dan $ 350 miljard aan activa beheren, hebben geëist dat Microsoft transparantere fiscale en financiële informatie publiceert, aangezien techreuzen wereldwijd steeds meer controle krijgen more than hun belastingzaken.

Een aandeelhoudersresolutie about belastingtransparantie was ingediend bij Microsoft voorafgaand aan de jaarlijkse beleggersvergadering van dit jaar, zei de organisator van de actie, de in Groot-Brittannië gevestigde proxy-adviseurs Pensions & Investment decision Investigation Consultants (PIRC).

Beleggers, waaronder Nordea, AkademikerPension en Increased Manchester Pension Fund, steunden de resolutie, aldus PIRC.

De resolutie roept het bedrijf op om financiële en fiscale informatie per land te publiceren buiten de thuismarkt van de Verenigde Staten, zodat beleggers kunnen beoordelen of het eerlijke belastingen betaalt en eventuele risico’s van belastinghervormingen kunnen identificeren.

Het roept Microsoft ook op om een ​​rapport over belastingtransparantie op te stellen in overeenstemming met de belastingnorm van het World-wide Reporting Initiative, een normalisatieorganisatie.

Een soortgelijke resolutie is ook ingediend bij techgigant Cisco, zei PIRC.

Beleggers stemden op de beleggersbijeenkomst van Amazon in mei in excess of een resolutie more than belastingtransparantie, maar deze en andere door investeerders geleide resoluties kregen onvoldoende steun om te worden aangenomen.

Microsoft en Cisco waren niet immediate bereikbaar voor commentaar.