June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Klarna krijgt mogelijk steun van het Canadese pensioenfonds, Sky Reports

1 min read
Close sticky video

De Zweedse acquire-nu, pay out-later on-gigant Klarna Lender AB heeft financiering verkregen van investeerders, waaronder de Canada Pension System Expense Board, aldus Sky News.

Artikel inhoud

(Bloomberg) — De Zweedse acquire-nu, fork out-later on-gigant Klarna Financial institution AB heeft financiering verkregen van investeerders, waaronder de Canada Pension System Financial investment Board, aldus Sky Information.

Artikel inhoud

Volgens het rapport staat Klarna dicht bij de aankondiging van een financieringsronde van 800 miljoen dollar satisfied een waardering van minder dan 6 miljard dollar. Het is in gesprek geweest achieved CPPIB, het grootste Canadese pensioenfonds, evenals het staatsinvesteringsfonds Mubadala van Abu Dhabi, zei Sky.

De gerapporteerde waardering markeert een scherpe daling 10 opzichte van de $ 15 miljard waarover vorige maand werd onderhandeld en een fractie van de $ 45,6 miljard die Klarna afgelopen zomer bezat, waardoor het de meest waardevolle startup van Europa werd. Bloomberg News berichtte eerder deze maand more than de gesprekken met investeerders.

Bestaande aandeelhouders Sequoia Funds en Silver Lake zijn van strategy deel te nemen aan de laatste fondsenwervingsronde, meldde Sky. Een woordvoerster van Klarna weigerde commentaar te geven op de nieuwszender.