June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Londense luchthaven Heathrow moet landingsrechten verlagen

1 min read
Londense luchthaven Heathrow moet landingsrechten verlagen

De luchthaven van Londen Heathrow zal worden gedwongen om de landingsrechten de komende vier jaar te verlagen, zei de Britse luchtvaartregelgever, in een besluit dat luchtvaartmaatschappijen zal plezieren, maar een klap zal uitdelen aan de luchthaven nu de sector herstelt van de coronaviruspandemie.

De Civil Aviation Authority zei dinsdag dat de landingsrechten op Heathrow zullen dalen van £ 30,19 per passagier tot £ 26,31 in 2026, na een consultatie die wordt gedomineerd door een ruzie tussen Heathrow en de grote luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven landen.

Heathrow voerde aan dat het zou moeten worden toegestaan ​​om meer for every passagier in rekening te brengen, gezien de onzekerheid over hoeveel mensen er na de pandemie zouden vliegen en de noodzaak om de infrastructuur van de luchthaven te upgraden.

Maar luchtvaartmaatschappijen waarschuwden voor hogere ticketprijzen voor passagiers op een luchthaven die al enkele van de hoogste landingsrechten ter wereld heeft. Kosten worden doorgaans doorberekend aan klanten.

De uiteindelijke beslissing ligt aan de onderkant van het bereik dat de CAA in overweging experienced genomen, en kwam nadat de heffing in januari was verhoogd van £ 22 naar £ 30,19 voor een tussentijdse periode om rekening te houden met het lagere aantal passagiers dat tijdens de pandemie.

Around het algemeen zullen de kosten tussen 2022 en 2026 gemiddeld £ 28,39 bedragen – genoeg, zei de toezichthouder, voor Heathrow om beveiligingsapparatuur en een bagagesysteem in Terminal 2 te installeren, ter vervanging van technologie die deze maand faalde. Tegen het besluit kan beroep worden aangetekend bij de Autoriteit Mededinging en Markten.