March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Maharashtra-crisis: MVA zal SC moeten verplaatsen tegen Guv’s vloertestorder, zegt Prithviraj Chavan

1 min read
Talking to PTI, Chavan said the apex court has maintained status quo over the case till July 11.

Senior congresleider Prithviraj Chavan zei woensdag dat Maharashtra’s uitspraak Maha Vikas Aghadi (MVA) het Hooggerechtshof zal moeten verplaatsen tegen de short van gouverneur Bhagat Singh Koshyari waarin de door Uddhav Thackeray geleide dispensatie wordt verplicht om op 30 juni een vloertest te ondergaan.

Gouverneur Koshyari heeft de secretaris van de wetgevende macht van Maharashtra gevraagd om donderdag om 11.00 uur een vloertest te houden van de door Shiv Sena geleide regering.

In een gesprek satisfied PTI zei Chavan dat de hoogste rechtbank de position quo over de zaak heeft gehandhaafd tot 11 juli.

Hij verwees naar het besluit van het Hooggerechtshof van maandag om de diskwalificatieprocedure voor de vice-voorzitter van de staatsvergadering tot 11 juli op te schorten.

“De MVA zal de hoogste rechtbank moeten verplaatsen tegen de temporary van de gouverneur voor een vloertest. De plaatsvervangend spreker (van de Assemblee) zal de splitsing in de Shiv Sena-wetgevende partij moeten erkennen. De rebellen-MLA’s moeten een transient geven dat ze de steun hebben van tweederde van de wetgevende partij en dat ze zijn gefuseerd fulfilled een andere partij”, zei hij.

Chavan zei dat als de rebellen tegen de motie van wantrouwen van de MVA-regering stemmen, ze gediskwalificeerd kunnen worden.

Ondertussen belegde NCP-chef Sharad Pawar woensdag een vergadering van de MVA-leiders om de situatie te bespreken die voortvloeit uit de short van de gouverneur.

Rebel Shiv Sena-leider Eknath Shinde zei woensdag dat hij donderdag Mumbai zal bereiken voor een vloertest tegen de belegerde Sena-NCP-Congresregering.