May 28, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

NEPRA houdt overleg over maximale benutting van kolen

1 min read
NEPRA houdt overleg over maximale benutting van kolen
NEPRA houdt overleg over maximale benutting van kolen
NEPRA houdt overleg more than maximale benutting van kolen

29 juni 2022: Woensdag werd een consultatiesessie gehouden bij de Nationwide Electrical Electrical power Regulatory Authority (NEPRA) om te bespreken hoe het gebruik van steenkool als een goedkopere bron van elektriciteitsopwekking kan worden gemaximaliseerd om het stroomtarief te verlagen.

De sessie werd voorgezeten door de voorzitter van de NEPRA Autoriteit, de heer Tausef H. Farooqi, leden NEPRA Rafique Ahmad Sheikh en Engr. Maqsood Anwar Khan en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Central Electrical power Paying for Company (CPPA-G), Private Energy Infrastructure Board (PPIB), Thar Coal Vitality Board (TCEB), Sindh Engro Coal Mining Firm (SECMC), IPP’s, industriëlen, kolenimporteurs en kolentransporteurs.

De authorities en deelnemers waren van mening dat kolencentrales in Pakistan vooral kolen importeren uit Zuid-Afrika en Indonesië.

De wereldeconomie kende een supercyclus van grondstoffen als gevolg van vele factoren, waaronder het huidige conflict tussen Rusland en Oekraïne in combinatie satisfied COVID-gerelateerde logistieke problemen en steenkool behoorde tot de grondstoffen waarvan de prijzen het afgelopen jaar vele malen waren gestegen.

Dienovereenkomstig werden de stroomtarieven van op steenkool gebaseerde IPP’s onbetaalbaar, daarom wilde de autoriteit de mogelijkheden onderzoeken voor een optimaal gebruik van lokale steenkool.

De sessie eindigde fulfilled de bedoeling om de verschillende opties voor verdere actie aan de federale regering over te brengen.

App

Geplaatst op: 2022-06-29T23:36:41+05:00

33813