June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Olieprijzen glijden weg door angst voor recessie; Brent bereikt minder dan $ 100/bbl

1 min read
Business Today

De olieprijzen daalden donderdag in de vroege Aziatische handel, na een dieptepunt van bijna drie maanden tijdens de vorige sessie, toen de angst voor een mogelijke wereldwijde recessie de bezorgdheid over de vraag naar olie aanwakkerde.

Brent ruwe LCOc1-futures daalden met 71 cent tot $ 99,98 per vat tegen 0013 GMT. WTI ruwe CLc1 futures daalde 62 cent tot $ 97,91 per vat.

De dalingen volgen op een dramatische daling op dinsdag. WTI daalde met 8% terwijl Brent met 9% zakte – een daling van $ 10,73 die de op twee na grootste was voor het contract sinds het in 1988 begon te handelen.

“Olie wordt gedecimeerd met weinig nieuwe informatie over productie of consumptie”, zegt Stephen Innes, managing partner van SPI Asset Management.

“Toch, met grondstoffenhandelaren die zeer risicomijdend worden als gevolg van de groeiende vraag en nog steeds agressieve (Amerikaanse) Fed-beleidszorgen, is het recessierisico als een aambeeld om de nek van de markt.”

Beleggers wachtten op gegevens van de Amerikaanse regering die donderdag zouden verschijnen en die licht zullen werpen op de staat van de binnenlandse olie- en brandstofvoorraden.

Uit industriegegevens van woensdag bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week met ongeveer 3,8 miljoen vaten zijn gestegen, volgens marktbronnen. De benzinevoorraden daalden met 1,8 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden met ongeveer 635.000 vaten daalden.