June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

RJD stopt vier AIMIM MLA’s in Bihar; wordt weer grootste feest

1 min read
RJD stopt vier AIMIM MLA's in Bihar;  wordt weer grootste feest
Vier van de vijf AIMIM MLA’s sloten zich woensdag aan bij RJD, waarmee het de grootste partij is in de 243-koppige Bihar-vergadering.

Oppositieleider Tejashwi Yadav, die nu de facto leider van RJD is, nam de vier MLA’s mee naar de vergadering in een automobile die hij zelf bestuurde. Spreker Vijay Kumar Sinha kreeg een mededeling overhandigd waarin de wens van de MLA’s om als een aparte groep te worden behandeld en hun fusie met RJD werd aangekondigd, waardoor de partij in de Tweede Kamer op 80 punten stond, drie meer dan die van de BJP.

De MLA’s die zich bij RJD hebben aangesloten, zijn Shahnawaz Alam (Jokihat), Anzar Nayeemi (Bahadurpur), Izhar Asfi (Kochadhaman) en Ruknudiin Ahmad (Baisi).

“De AIMIM MLA’s hadden hun bereidheid uitgesproken om zich bij RJD aan te sluiten. Vandaag hebben we de Spreker ontmoet en hun brief ingediend satisfied het verzoek om fusie”, vertelde Yadav aan media na een ontmoeting met de Spreker. Later on ontmoetten de leiders ook RJD-president Lalu Prasad.

“Deze MLA’s hebben niet alleen de partij verraden, maar ook de mensen die hen vertrouwden. De mensen zullen hen een passend antwoord geven bij verkiezingen”, vertelde Akhtarul Imam, de enige AIMIM MLA, aan de media.

BJP-leider Shahnawaz Hussain vertelde ET dat “Ondanks het feit dat het de grootste partij wordt, RJD nooit de regering zal vormen. Dit aantal zegt niets.”