March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Systemiq haalt $ 70 miljoen binnen om de oprichters van klimaattechnologie in een vroeg stadium te financieren – TechCrunch

1 min read
Systemiq haalt $ 70 miljoen binnen om de oprichters van klimaattechnologie in een vroeg stadium te financieren - TechCrunch

Systemiq Fundseen ondersteuner van startende klimaattech-startups, zegt dat het $ 70 miljoen heeft veiliggesteld om zijn tweede fonds te starten.

Het in Londen gevestigde VC streeft ernaar om maar liefst $ 130 miljoen meer op te halen dat zou een flinke stap voorwaarts zijn voor het bedrijf, dat zegt dat het sinds 2018 $ 30 miljoen in 19 startups heeft gesluisd.

Wat betreft het gebruik van dat geld, zegt Systemiq dat het bedoeld is om oprichters te financieren die zich richten op het ‘effici├źnter en duurzamer maken van grote industrie├źn en steden’. In de praktijk zal het belangrijke gebieden financieren, zoals regeneratief landgebruik, oceanen, transportation en de circulaire economie.

Systemiq’s eerdere offers omvatten klimaatgegevensbedrijf Jupiter, verzendgegevensbedrijf Nautilus Labs (wiens mede-oprichter later on Bedrock lanceerde) en ESG-gerichte investeringsstartup OpenInvest. Vorig jaar heeft OpenInvest verkocht aan JP Morgande ‘s werelds grootste financier van fossiele brandstoffen.

Systemiq is mede opgericht doorway McKinsey-veteranen Jeremy Oppenheim en Martin Stuchtey. De adviesgigant, die naar schatting binnenhaalt $ 10 miljard per jaar in omzet, heeft ook een lange geschiedenis van werken achieved veel van ‘s werelds grootste vervuilers.

Systemiq-partner en voormalig Goldman-directeur Irena Spazzapan zal het tweede fonds aansturen, samen met Oppenheim en voormalig Unilever-topman Paul Polman, aldus het bedrijf.