May 27, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam

2 min read
Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam

Tesla Inc TSLA heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-crew in Californië, Bloomberg Nieuws gemeldonder vermelding van mensen die bekend zijn satisfied de zaak.

Wat er is gebeurd: Het California Autopilot-team experienced ongeveer 350 medewerkers, van wie sommigen werden overgeplaatst naar een nabijgelegen faciliteit.

De banenverlies is de laatste en een van de grotere in een brede personeelsreductie bij de Elon Musk– geleid elektrisch voertuigbedrijf.

Werknemers die zijn ontslagen, werden dinsdag geïnformeerd in excess of de beslissing, aldus het rapport, eraan toevoegend dat teams op het kantoor in San Mateo de taak hadden om voertuiggegevens van klanten fulfilled betrekking tot de Autopilot-rijhulpfuncties te evalueren en zogenaamde gegevenslabels uit te voeren.

Zie ook: Elon Musk bevestigt dat Tesla het personeelsbestand in loondienst de komende 3 maanden fulfilled 10% zal verminderen

Waarom het uitmaakt: Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden achieved 10% zal verminderen.

Hij experienced gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn met 3% tot 3,5% zal dalen, maar over ongeveer een jaar zal stijgen.

‘S Werelds rijkste persoon legde uit dat Tesla erg snel groeide aan de “bezoldigde kant” en in sommige gebieden een beetje te snel. “We verwachten dat ons personeelsbestand for every uur zal groeien.”

Tesla, met het hoofdkantoor in Austin, Texas, was uitgegroeid tot ongeveer 100.000 werknemers wereldwijd toen het nieuwe fabrieken opende in Austin en Berlijn.

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Pro.

Foto by way of Nadezda Murmakova op Shutterstock