June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Top innovaties in de telecomsector voor het schalen van veelbelovende startups

5 min read
Top innovaties in de telecomsector voor het schalen van veelbelovende startups

door William Dawsey, Vice President of Sales for Finance and Payments Technologies bij Chetu

2022 wordt een jaar van enorme groei voor de telecommunicatie-industrie, met een aantal belangrijke telecom-innovaties die nu echt ingang gaan vinden in de zakenwereld.

De beste telecomtechnologie van vandaag maakt coherente communicatie mogelijk voor bedrijven in alle soorten en maten, ook voor startende bedrijven. Veelbelovende startups kunnen verschillende voordelen halen uit het gebruik van deze technologie. Deze voordelen zijn onder meer een verbeterde klantenservice, een verbeterde coördinatie tussen afdelingen en een betere samenwerking tussen de externe medewerkers.

Maar welke opkomende technologieën in de telecomsector helpen kleine bedrijven op te schalen? Welke specifieke voordelen bieden deze oplossingen? Hoe helpen ze startups precies om die volgende cruciale stap in hun voortdurende ontwikkeling te zetten?

Lees verder om erachter te komen welke industriële innovaties de telecommunicatiesector ten goede veranderen.

Internet van dingen.

Telecom IoT-apparaten helpen startende bedrijven om voorspellende analysekaders te creëren. Hierdoor kunnen kleine organisaties voorspelde datapakketten genereren, wat hen uiteindelijk helpt om op schema te blijven met hun geplande samenwerkingsdoelen tussen afdelingen.

Met IoT-communicatietechnologie kunnen startups locatiegebaseerde services verbeteren door gebruik te maken van ingebouwde nabijheidssensoren. Dit helpt bij het opschalen van slimme steden, omdat het bedrijven helpt om op een gerichte, transparante en op maat gemaakte manier met hun lokale publiek te communiceren. Naast verschillende andere voordelen, helpt dit startende organisaties om diepere sociale banden te smeden met hun belangrijkste consumenten.

Connectiviteitsoplossingen.

Telecom-connectiviteitsoplossingen bieden de eindgebruiker een ononderbroken verbinding met internet. Dit vergemakkelijkt online samenwerking en de voortdurende uitbreiding van webgebaseerde media.

Veel telecommunicatiebedrijven beginnen satellietnetwerken samen te voegen met terrestrische draadloze protocollen. Hierdoor kunnen ze de kracht van big data benutten in hun poging om connectiviteitsoplossingen op maat te bieden.

5G & netwerkinfrastructuur.

5G-netwerktechnologie heeft draadloze communicatie al naar een hoger niveau getild voor de wereldwijde consumentenbevolking.

En het begint nu een vergelijkbare seismische impact te hebben op de zakenwereld.

Het biedt een geoptimaliseerde transmissiesnelheid, ongeëvenaarde capaciteit voor uitvoering op afstand en een lagere latentie dan eerdere generaties mobiele connectiviteit. Bedrijven maken regelmatig gebruik van deze telecominnovatie om de kosten van interne en externe communicatie te verlagen.

5G is een wereldwijde draadloze standaard die de informatie-infrastructuur voorziet van cruciale dataversterking. Het maakt de ontwikkeling mogelijk van kanalen met een hoge dichtheid, waardoor startups hun eigen virtuele netwerken kunnen implementeren en schalen. Dit proces staat bekend als network slicing.

Kunstmatige intelligentie.

Bedrijven gebruiken vaak innovatieve AI-communicatietechnologie om zelfgeoptimaliseerde netwerken (SON’s) te creëren. Deze geautomatiseerde telecomsystemen helpen bij het stroomlijnen van het hele proces voor het vergroten van mobiele toegang.

Cruciaal is dat startups hierdoor op een tijdbesparende en kosteneffectieve manier kunnen reageren op hun mobiele publiek. Dit ondersteunt het moderne schaalproces, omdat het kleine bedrijven helpt een beroep te doen op het technisch onderlegde Generation-Z-consumentenpubliek.

AI-algoritmen helpen niet alleen bij het bouwen van telecom-SON’s. Ze bewaken deze netwerken ook gedurende langere perioden om afwijkingen te voorspellen, inefficiënties op te sporen en de kosten van communicatie-uitval te verminderen.

Inhoud met hoge resolutie.

Vernieuwend telecom software oplossingen helpen startups zich aan te passen aan een hele reeks opkomende technologieën. Een van deze snelgroeiende technologietrends is mixed reality (MR).

Om te profiteren van deze intuïtieve mix van de fysieke en digitale wereld, moeten opschalende startups consistent inhoud met een hoge resolutie produceren. Gelukkig is er telecomtechnologie voorhanden om hoge snelheden in realtime mogelijk te maken. Dit vergemakkelijkt tijdige, toegankelijke en collaboratieve netwerktransmissie en stelt bedrijven in staat om contentframeworks met hoge capaciteit op te zetten.

Cyberbeveiliging.

Niets ontspoort een startup-schaaloperatie zoals een cyberaanval, en daarom beginnen hardere telecomsystemen nu hard op te treden tegen MKB-cybercriminaliteit.

Telecommunicatiebedrijven implementeren nieuwe coderingsvormen en actualiseren hun regelgeving in een poging hun bestaande kaders kwantumveilig te maken. Dit versterkt de communicatiemiddelen door hun weerstand tegen gevaarlijke kwantumalgoritmen te vergroten.

Cloud computing.

Het toepassen van innovatieve communicatietechnologie verhoogt de vraag naar meer rekenkracht binnen de telecomindustrie, en de cloud beantwoordt deze oproep door een softwaregedefinieerde infrastructuur te creëren.

Telecom-startups kunnen hun gedigitaliseerde activa opslaan, openen en verwerken in beveiligde datacenters binnen het cloud computing-framework. Hierdoor kunnen ze hun communicatiediensten naadloos uitbreiden en direct reageren op de nieuwste trends op het gebied van technologie op afstand.

Communicatie modellen.

De recente opkomst van IoT-apparaten binnen de telecomindustrie heeft de roep om een ​​breder scala aan communicatiemodellen versterkt. Dit heeft geresulteerd in het ontstaan ​​van de volgende verbindingskanalen:

  • Machine-naar-machine (M2N)
  • Mens-naar-machine (H2M)
  • Voertuig-naar-alles (V2X)
  • Apparaat-naar-apparaat (D2D)

Ondanks het ontstaan ​​van verschillende vormen van telecommunicatie, delen al deze modellen één cruciaal kenmerk: ze zijn gebouwd op een combinatie van next-gen wifi en Bluetooth. Met deze draadloze basis kunnen startups, scale-ups, het MKB en toonaangevende organisaties naadloos verbinding maken met andere bedrijven over de hele wereld.

Softwaregedefinieerde netwerken (SDN’s).

Met een gecentraliseerd SDN-besturingssysteem kunnen startende bedrijven de doorlopende prestaties van hun telecomnetwerk over verschillende hardware-/softwareoplossingen monitoren. Dit vergemakkelijkt een coherente communicatiestroom waarin cruciale informatie nooit verloren gaat bij de overdracht.

Randcomputers.

Edge computing verkleint de kloof tussen gegevensbron en gegevensopslag drastisch. Zoals vermeld bij Startus Insights, komt dit telecommunicatiestartups ten goede omdat het de latentie verlaagt, de bandbreedte vergroot en de computercapaciteit vergroot. Het verbetert ook de eindgebruikerservaring door de noodzaak voor vertraagde gegevensuitwisseling te minimaliseren.

Waarom telecommunicatiebedrijven deze branche-innovaties moeten integreren.

Als ze hun activiteiten willen schalen in het huidige competitieve klimaat, moeten startups telecommunicatieconnectiviteit in verschillende digitale omgevingen implementeren en aansturen. Steeds meer succesvolle scale-ups beginnen de tien hierboven beschreven innovaties in de telecomsector over te nemen om deze uiterst belangrijke prestatie te bereiken.

Ben je vastbesloten om je telecommunicatiebedrijf op te schalen naast de startups die je bedient? Als dat zo is, zou het inschakelen van elk van de geavanceerde technologieën die in deze blog worden vermeld, nu uw topprioriteit moeten zijn.

Door uzelf aan te sluiten bij een team van specialisten op het gebied van telecomontwikkeling, kunt u deze intuïtieve oplossingen integreren in uw doorlopende serviceaanbod.

William Dawsey is Vice President of Sales for Finance and Payments Technologies bij Chetu. William heeft bijna tien jaar ervaring op het gebied van financiële technologie en heeft talloze merken en instellingen geholpen bij het ontwikkelen en integreren van de nieuwste POS- en FinTech-oplossingen. Hij faciliteert programmeurs met expertise in het gebruik van cloudgebaseerde, web- en mobiele oplossingen voor financiële servicemodules zoals betalingsgateways en POS-software, boekhoud- en belastingvoorbereidingssoftware.