June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

VIS bevestigt entiteitsbeoordelingen van EPQL

1 min read
Wat te doen als je je organische rankings ziet dalen met Bill Hartzer

15 juli 2022: VIS Credit Rating Company Limited heeft de entiteitsratings van Engro Powergen Qadirpur Limited opnieuw bevestigd op dubbel A minus/A-one.

De langetermijnrating ‘AA-‘ betekent een hoge kredietkwaliteit; beschermingsfactoren zijn sterk. Het risico is bescheiden, maar kan van tijd tot tijd enigszins variĆ«ren vanwege de economische omstandigheden, aldus een persbericht op vrijdag.

De korte termijn rating van ‘A-1’ betekent hoge zekerheid van tijdige betaling; liquiditeitsfactoren zijn uitstekend en worden ondersteund door goede fundamentele beschermingsfactoren. Risicofactoren zijn gering. Outlook op de toegekende rating is stabiel. De vorige beoordelingsactie werd aangekondigd op 23 juni 2021.

De toegekende ratings aan EPQL houden rekening met een laag bedrijfsrisicoprofiel van het bedrijf, ondersteund door een 25-jarige overeenkomst voor de aankoop van stroom met een ‘take or pay’-bepaling met Central Power Purchasing Agency (CPPA-G) vanaf de datum van commerciĆ«le operaties.

Bovendien werd in 2007 de implementatieovereenkomst (IA) ondertekend tussen de Islamitische Republiek Pakistan via de Private Power Infrastructure Board en EPQL. De aanwezigheid van een PPA op lange termijn met gegarandeerde capaciteitsbetalingen vermindert het afnamerisico aangezien de verplichtingen van de stroomafnemer worden gedekt door soevereine garantie.

APP

De post VIS herbevestigt entiteitsbeoordelingen van EPQL verscheen eerst op Mettis Global News.