March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Voorlopig kan geen enkele energietechnologie kernenergie vervangen, zegt Duke Energy CEO (NYSE:DUK)

1 min read
Thermal power plant

Thermische elektriciteitscentrale

zhongguo/E+ by means of Getty Pictures

De energietransitie is aan de gang, maar er bestaat vandaag geen technologie die dat kan doe het werk van kernenergieHertog Energie (NYSE:DUK) vertelde CEO Lynn Good woensdag aan CNBC.

Hoewel vaak het onderwerp van controverse, zei Superior: om betaalbaar en betrouwbaar te voldoen aan de doelstellingen van de energietransitie, is kernenergie nodig en mogelijk in de toekomst kleinere modulaire reactoren.

Kernenergie is goed voor ~20% van de totale Amerikaanse elektriciteit voor Duke Vitality (DUK), een belangrijke energieleverancier voor Noord- en Zuid-Carolina, komt 50% van die elektriciteit uit kerncentrales.

“Mensen begrijpen dat we in de komende decennia moeten overstappen van fossiele brandstoffen”, zei de CEO, maar merkte op dat kernenergie 56% van alle koolstofvrije elektriciteit in de VS omvat, en voegde eraan toe dat “nucleaire behoeften een onderdeel van de vergelijking moeten zijn.” .”

Toewijding aan betaalbaarheid en betrouwbaarheid in de energietransitie kan voorkomen dat de VS in een vergelijkbare situatie terechtkomt als Duitsland, dat aantoonbaar te snel is gegaan in zijn overgang naar schone energie en weg van kernenergie, zei Excellent.

Aandeelhouders van Duke Power (DUK) “zouden gestage kapitaalwinsten, lage maar duurzame dividendgroei, veel veiligheid en een bevredigend dividendrendement moeten verwachten”, schreef Leo Nelissen in een bullish analyse die eerder dit jaar op Searching for Alpha werd gepubliceerd.