June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Waarom micro-ondernemingen cruciaal zijn om te nivelleren

5 min read
Waarom micro-ondernemingen cruciaal zijn om te nivelleren

Micro-ondernemingen zijn de motor van de Britse economie, vooral als het gaat om nivellering. Bedrijven fulfilled 10 werknemers of minder make-up 95 procent van de bedrijven in het VK, dus als ze gedijen, doen we dat allemaal.

Ze worden echter zelden geanalyseerd als een op zichzelf staande groep en zijn onvoldoende onderzocht, soms verkeerd begrepen en vaak onderbemand.

Bij GoDaddy proberen we daar verandering in te brengen. Ons Enterprise Ahead-onderzoek, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Kent, analyseerde 2,3 miljoen micro-ondernemingen, waarbij werd gekeken naar hoe de samenstelling van Britse ondernemers is veranderd sinds het begin van de pandemie, en het belang van hun bedrijven voor de lokale economieën werd gemeten.

‘Microbedrijven hebben de macht om bij te dragen aan het nivelleren van achterstandsgebieden’

Uit de gegevens blijkt dat onder de ontwrichting van de pandemie een nieuw soort alledaagse ondernemer is ontstaan. Het percentage startende ondernemers onder de 35 jaar is sinds maart 2020 meer dan verdubbeld, van 16,4 procent naar 34 procent. Onder deze groep is het aandeel 18-24-jarigen gestegen van slechts 1,7 procent vóór de pandemie tot 8,6 procent in de twee jaar na de uitbraak van Covid-19.

De demografie van ondernemers is ook diverser geworden: het aandeel vrouwelijke ondernemers is in de maanden daarna gestegen van 32 procent vóór maart 2020 tot 39,8 procent, terwijl het aandeel uit achtergestelde gemeenschappen is gestegen van 13,2 procent naar 15,1 procent. procent.

Ook de vertegenwoordiging van ondernemers uit etnische minderheden neemt geleidelijk toe. Zwarte oprichters zijn goed voor 5,4 procent van de pre-pandemische bedrijven en 6,6 procent van de bedrijven die na maart 2020 zijn opgericht. De overeenkomstige cijfers voor Aziatische ondernemers zijn 10,1 procent pre-pandemie en 11,9 procent nadat het begon.

>Zie ook: Micro-ondernemingen besteedden in 2019 10 weken aan financiële administratie

Bij GoDaddy zijn we gericht op het versterken van ondernemers en het inclusiever maken van kansen voor iedereen, dus het is bemoedigend om te zien dat onze ondernemingsgemeenschap diverser wordt.

De gegevens laten echter ook zien dat het landschap van de micro-ondernemingen in het VK nog steeds wordt gedomineerd door een kloof tussen noord en zuid. De top drie van regio’s waar de oprichters van het bedrijf wonen, zijn voor en na maart 2020 hetzelfde: Londen (21,7 procent/22,6 procent), het zuidoosten (18,5%/17, procent) en het zuidwesten (10,2 procent/9,8 procent). procent).

Door de concentratie van eigenaren van micro-ondernemingen in kaart te brengen fulfilled de lokale bevolkingsomvang, heeft GoDaddy een ranglijst van ‘venture density’ opgesteld voor elk van de 650 kiesdistricten in Groot-Brittannië. Londen is de hoofdstad van onze micro-ondernemingsgemeenschap, met de major 14 inzendingen daar allemaal. Van de 50 kiesdistricten fulfilled de hoogste ondernemingsdichtheid zijn er slechts zes niet in Londen, Zuidoost of Zuidwest. Dit is iets waar we naar moeten kijken.

>Zie ook: 8 manieren om geld te besparen bij het runnen van uw microbedrijf

Ik heb het geluk om uit de eerste hand te werken achieved een ongelooflijke selectie van eigenaren van micro-ondernemingen. Een van die eigenaren is de in Birmingham gevestigde Cleo Morris, 28, die oprichtte Missie Divers in oktober 2020 om minderheids- en ondervertegenwoordigde gemeenschappen in get in touch with te brengen fulfilled bedrijven doorway middel van trainingen op het gebied van ondernemerschap en inzetbaarheid, onderwijs en mentorschap. Ongeveer 70 procent van de aanmeldingen van Mission Varied zijn vrouwen, de meerderheid heeft een zwarte achtergrond, en Cleo wil de komende vijf jaar 1.000 ondernemers hebben opgeleid.

Cleo’s werk is het bewijs dat de ondernemingsgeest van het VK niet beperkt is tot Londen en het zuiden. Door het hele land zijn er beginnende ondernemers achieved briljante ideeën en energie, de sleutel tot nivellering, die alleen de juiste ondersteuning en advies nodig hebben om te beginnen.

Enterprise Forward laat duidelijk zien dat micro-ondernemingen achieved de juiste beleidsinfrastructuren de macht hebben om bij te dragen aan het verbeteren van achtergestelde gebieden. Meer dan de helft van alle micro-ondernemingen omzet meer dan £ 25.000 per jaar en driekwart heeft ten minste één andere persoon in dienst. Simpel gezegd, hoe meer micro-ondernemingen er in een gemeenschap zijn, hoe beter de vooruitzichten op werk en de financiën van de mensen die er wonen. Dat sluit naadloos aan bij de nivelleringsagenda van de regering.

Verder onderzoek werd uitgevoerd doorway GoDaddy als onderdeel van de Undertaking Forward-studie, waaruit blijkt dat het aantal “side hustles” de afgelopen twee jaar achieved bijna de helft is toegenomen, omdat Britten te maken hebben achieved de stijgende kosten van levensonderhoud. Ondernemers die ook een aparte, fulltime baan hebben, zijn gestegen van 20,8 procent vóór maart 2020 tot 31 procent vandaag (een stijging van 49 procent).

Ons onderzoek laat ook zien dat veel van deze micro-ondernemingen mogelijk zijn ontstaan ​​uit economische noodzaak in een turbulente tijd voor de banen en inkomsten van mensen. Vóór de pandemie was het aantal eigenaren van micro-ondernemingen dat werkloos was voordat ze hun bedrijf startten 5,7 procent, terwijl het aantal eigenaren van een deeltijdbaan 7,9 procent was. Deze cijfers zijn sinds maart 2020 gestegen tot respectievelijk 7,3 procent en 11,7 procent.

Een van die eigenaren is parttime postbode Cameron Langston, 22, uit Oost-Londen, die de Schors + Schreeuw, een bedrijf in huisdieraccessoires, tijdens de lockdown in april 2021 om zijn inkomen aan te vullen. Zijn dagelijkse baan helpt de rekeningen te betalen, terwijl hij het excess inkomen van Bark + Shout terug in het bedrijf investeert om het te helpen groeien. Het succes dat hij tot nu toe heeft gehad, betekent dat hij hoopt tegen het einde van het jaar Bark + Shout fulltime te runnen.

Cameron’s “bijzaak” laat zien hoeveel mensen hun eigen bedrijf opzetten om added inkomsten te genereren, vooral nu de financiële uitdagingen van de pandemie worden verergerd doorway een crisis in de kosten van levensonderhoud. De verschuiving naar e-commerce en de kansen die de tweede digitale revolutie bood, hebben het mensen echter mogelijk gemaakt om snel en gemakkelijk een bedrijf op te richten. Het gaat er nu om dat deze ondernemers hulp krijgen bij het opbouwen van een onderneming met een langdurig traject.

Cameron heeft, internet als veel andere eigenaren van micro-ondernemingen die uit de pandemie zijn voortgekomen, geprofiteerd van het feit dat hij zijn bedrijf volledig on the web kan brengen. Met de steun van GoDaddy zijn ondernemers en bedrijfseigenaren in staat geweest om snel online te gaan en een on-line aanwezigheid op te bouwen, zodat ze hun goederen altijd en overal kunnen verkopen en uiteindelijk hun bedrijf kunnen laten groeien.

Bij GoDaddy doen we er alles aan om onze bevindingen te delen fulfilled nationale en regionale beleidsmakers. We willen gegevens uit onze onderzoeken gebruiken om de kennis about de micro-ondernemingen in het land te verbeteren en kansen te creëren voor iedereen om te slagen in zaken, waar ze zich ook in het land bevinden.

We hebben allemaal baat bij een sterke micro-ondernemingsgemeenschap, dus laten we ervoor zorgen dat ze een sleutelrol krijgen in de agenda voor egalisering.

Ben Legislation is hoofd van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, GoDaddy

Verder lezen

6 beste ideeën voor kleine bedrijven voor 2022