June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Welke ‘Strong Buy’-dividendaandelen hebben het meeste te bieden?

5 min read
Welke 'Strong Buy'-dividendaandelen hebben het meeste te bieden?

Nu de pijnlijke eerste helft van 2022 10 einde loopt, hopen veel inkomensinvesteerders op enige vorm van verlichting. Veel dividendaandelen zagen hun rendementen de afgelopen maanden subtiel stijgen naarmate hun aandelenkoersen langzaam daalden.

Voor inkomensinvesteerders was de huidige omgeving behoorlijk vijandig tegenover dip-kopers.

We hebben dit jaar nogal wat kortstondige oplevingen van de bearmarkt meegemaakt. Er zullen er vast nog veel meer volgen.

Hoewel de kans op een V-vormig herstel afneemt met elke snelle beweging naar beneden, zijn er nog steeds genoeg oververkochte aandelen die te laat zijn voor een opluchting.

In dit stuk gebruiken we de TipRanks-vergelijkingstool om drie dividendaandelen te evalueren die Wall Avenue nog steeds beschouwt als ‘sterke aankopen’.

Broadcom (AVGO)

Broadcom Stock is een ontwerper en ontwikkelaar van halffabrikaten en bijbehorende software program. De duik in de chipvoorraad was wreed voor het bedrijf achieved een waarde van $ 195 miljard, dat nu 27% lager is dan dit jaar.

Het bedrijf kwam onlangs overeen om virtualisatiesoftwarebedrijf VMWare above te nemen, in een offer ter waarde van $ 61 miljard. Een dergelijke offer versterkt de aanwezigheid van Broadcom op het gebied van software program, en gezien de timing van de offer (na een aanzienlijke daling van de technologieaandelen), is de kans groot dat Broadcom achieved een koopje naar huis ging. Voeg potentiële synergieën toe aan de vergelijking en de VMWare-offer is er een die doorway investeerders moet worden toegejuicht.

Ondanks de diversificatie van Broadcom naar application through fusies en overnames, is het bedrijf nog steeds onderhevig aan de ups en downs van de semi-ruimte. Hoewel de vraag naar chips tot op heden ongelooflijk robuust blijft, is het niet te voorspellen wat een ernstige recessie voor de chipmaker zou kunnen betekenen.

Enerzijds lijkt de vraag naar netwerkchips in een stijgende lijn te zitten, mede dankzij de veerkracht van de onderneming, die nog steeds meer dan bereid is te investeren in de digitale transformatietrend. Aan de andere kant is het moeilijk in te schatten waar de vraag zich aan het einde van het jaar zal bevinden als er zich verdere aanwijzingen voor een economische vertraging voordoen.

Als de vraag snel afneemt, kan een toename van de toeleveringsketen als reactie op het semi-tekort leiden tot kortingen op de weg. In vele kwartalen was de vraag naar chips hoog, maar het aanbod is beperkt. Zodra het aanbod weer op orde is, is het niet te zeggen waar de vraag zal zijn. Voor Broadcom is dat een groot risico op korte termijn.

Ik ben in ieder geval admirer van de nieuwste aanwinst van Broadcom. Het toont aan dat het administration gedisciplineerd is met betrekking tot de prijzen die ze betalen. Op het second van schrijven wordt het aandeel AVGO verhandeld tegen 6,7 keer de omzet en 24,3 keer de achterblijvende winst. Satisfied een dividendrendement van 3,38 procent lijkt Broadcom een ​​uitstekende waarde.

Het komt niet vaak voor dat analisten het allemaal eens zijn over een aandeel, dus enable op als het gebeurt. AVGO’s Potent Purchase-consensusbeoordeling is gebaseerd op een unanieme 13 Buys. Het gemiddelde koersdoel van $ 700,58 van het aandeel suggereert een aanzienlijke stijging van ~ 47% 10 opzichte van de huidige aandelenkoers van $ 477,84. (Zie AVGO-voorraadvoorspelling op TipRanks)

Schelp (SHEL)

Shell is een oliesupermajoor die uiteindelijk in een correctie terechtkwam na meer dan een jaar satisfied de energiebulls te hebben gelopen. Shell is een Brits bedrijf met een vereenvoudigde aandelenstructuur en een sappig dividendrendement van 3,5% na de laatste terugval.

Nu de olieprijzen weer stijgen, is het moeilijk om de energiegigant te tellen, aangezien hij het meeste uit zijn olie- en gasmeevallers lijkt te halen. Op de lange termijn is Shell klaar om around te stappen op hernieuwbare energiebronnen, met een energie-as-a-support-model dat inspeelt op de tijd.

Hernieuwbare energiebronnen hebben inderdaad de toekomst en Shell wil in zo’n toekomst relevant zijn. Ondertussen draait het allemaal om de upstream- en marketingsegmenten, die nog steeds sterk worden beïnvloed door de olieprijs. Aangezien stroomopwaarts de productie in de loop der jaren langzaam afbouwt, is Shell misschien niet de go-to-perform om een ​​”hoger voor langer” type omgeving te spelen.

Hoe dan ook, de LNG-activiteiten (liquefied all-natural gas) zijn een uitstekende overgangsenergie die Shell kan helpen om de CO2-uitstoot in de loop van de decennia langzaam te verminderen. Satisfied een lage bèta van ,7 en een bescheiden winstmultiple van 9,4 keer, is Shell een geweldig aandeel om je weddenschappen af ​​te dekken.

De 4 recente analistenrecensies above dit energiebedrijf zijn 3 op 1 in het voordeel van Purchases over Retains, en ondersteunen de Robust Invest in-analistenconsensusbeoordeling. Aandelen worden verhandeld voor $ 51,90 en het gemiddelde doel van $ 68,43 impliceert een stijging van ~32%. (Bekijk de SHEL-aandeelvoorspelling op TipRanks)

Hasbro (HEEFT)

Hasbro is een speelgoedbedrijf dat tot nu toe ongeveer 20% is gedaald. Het aandeel bereikte nooit zijn pre-pandemische hoogtepunten. Nu we het in excess of een recessie hebben, is het aandeel weer in een neerwaartse pattern aan het gaan. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Hasbro de dieptepunten van 2020 zal herzien, lijkt het erop dat een consumentenrecessie zwaar zou kunnen wegen op de vakantievraag. Voor een dergelijk seizoensgebonden bestand zijn de recente macro-economische tegenwind niet bemoedigend.

Toch zijn analisten optimistisch, met een ‘Strong Buy’-rating. Het aandeel houdt vrij goed stand doorway de recente golfing van verstoringen in de toeleveringsketen. Dat de aanbodzijde op de goede weg is, betekent niet dat de vraag tegen het einde van het jaar robuust zal blijven. Verder zou een voortzetting van COVID-tegenwind ook zwaar kunnen wegen.

Hoewel digitale online games en andere technologieën de uitgaven voor speelgoed kunnen verminderen, denk ik dat er geen reden is waarom fysiek speelgoed en game titles niet naast elkaar kunnen bestaan. Dat hebben ze tenslotte al jaren.

Voor nu is de stoere retail een goedkope inkomensgame. Op het second van schrijven wordt het aandeel verhandeld tegen 1,8 keer de omzet en 28,2 keer de achterblijvende winst, achieved een dividendrendement van 3,34%.

About het geheel genomen heeft het HAS-aandeel 8 recente analistenrecensies opgepikt, die uiteenvallen op 6 aankopen tegen 2 vastgehouden, voor een sterke koopconsensusbeoordeling. De aandelen worden verhandeld voor $ 81,35 en hun gemiddelde koersdoel van $ 109 geeft een stijging van ongeveer 34% aan voor de komende 12 maanden. (Bekijk de voorraadprognose van HAS op TipRanks)

Conclusie

Veel analisten hebben de laatste tijd de lat voor koersdoelen en ratings voor aandelen verlaagd. De volgende drie namen hebben hun ‘Strong Buy’-position behouden en zijn geweldige langetermijnspelen voor opbrengstjagers.

Wall Road verwacht het meeste van Broadcom van de drie namen in dit stuk, satisfied meer dan 40% in het komende jaar.

Ga voor goede ideeën voor het handelen in dividendaandelen tegen aantrekkelijke waarderingen naar TipRanks’ Beste aandelen om te kopeneen nieuw gelanceerde software die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Lees volledig Openbaring