March 21, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Wereldwijde teams inhuren? 8 grote tips om het proces gemakkelijker te maken!

6 min read
Photo of author

Internationaal inhuren is een teken van een goed functionerend bedrijf. Het creëert kansen voor mensen uit verschillende delen van de wereld om hun creativiteit en expertise te delen voor de verbetering van uw bedrijf.

Het proces van internationaal inhuren kan echter ontmoedigend zijn. Als u echter weet wat u moet doen en waar u rekening mee moet houden, kan het wervingsproces gemakkelijk worden.

Als u ernaar uitkijkt om een ​​wereldwijd staff in dienst te nemen, is het van vitaal belang om het volgende te overwegen:

1. Arbeidsrecht

Wanneer u personen in dienst neemt, moet u zich houden aan de essentiële arbeidswetten in hun respectievelijke landen, aangezien deze zaken van plaats tot plaats verschillen.

Wat bijvoorbeeld werkt voor de Verenigde Staten, werkt misschien niet in Europa. Ook kunnen de betaalmethoden for every land verschillen. Daarom moet u ook de beste manier om wereldwijde groups te betalen.

More than het algemeen moet u bij het aanwerven of aannemen van een wereldwijd workforce de regels begrijpen met betrekking tot belastingen, vereiste voordelen, beëindiging, betaald en onbetaald verlof, vakantietijd en opzegtermijn. Hoewel dit er misschien weinig zijn, geven ze u een idee van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het inhuren van internationale teamleden.

Arbeidsrecht

2. Wervingskosten

Internationale werving is duurder dan lokale werving. Het bedrag dat u gebruikt om de beste werknemers in geld en andere middelen te vinden, is niet te vergelijken satisfied wat u kunt gebruiken om lokale teamgenoten in dienst te nemen.

Dat gezegd hebbende, zou u aan het einde van het proces klaar moeten zijn om meer uit te geven. Hoewel het rekruteren van een wereldwijd group ook efficiënt kan worden gedaan, geeft deze informatie u de neiging om u te informeren dat als u uw bedrijf naar een internationaal niveau wilt tillen, u ook meer kans hebt om veel uit te geven.

3. Stappen die nodig zijn om een ​​zakelijke entiteit op te richten

Voordat u iemand aanneemt, moet u manieren ontwikkelen om uw nieuwe personeel te betalen. Aangezien sommige landen nog geen externe loonlijst accepteren, moet u zakelijke entiteiten in landen waar u in dienst neemt, de werknemers legaal kunnen betalen. Het is echter belangrijk op te merken dat het in sommige landen ongelooflijk tijdrovend is om een ​​zakelijke entiteit op te richten.

Volgens de Wereldbank duurt het bijvoorbeeld de langste periode van ongeveer 230 dagen om een ​​zakelijke entiteit in Venezuela op te richten. Hoewel u kunt besluiten om te huren in landen waar u binnen een paar dagen een bedrijf kunt starten, heeft u nog steeds voldoende tijd nodig om het officieel functioneel te maken, aangezien u aan alle vereisten moet voldoen.

De vereisten kunnen variëren van het hebben van een bedrijfsvertegenwoordiger uit het land tot het openen van een bankrekening in hetzelfde land.

Stel dat u zich in een situatie bevindt waarin u een zakelijke entiteit moet openen om internationale werknemers in dienst te nemen. In dat geval moet u eerst begrijpen wat het proces inhoudt, wetende hoeveel tijd en middelen u nodig heeft.

4. Beroepsbevolking in de landen die u overweegt

Het is ook essentieel om rekening te houden achieved de beroepsbevolking van de landen waaruit u wilt inhuren. Het helpt u de voor- en nadelen van het inhuren van mensen uit die landen te begrijpen.

Daarnaast zijn er nog andere aspecten satisfied betrekking tot de arbeidsmarkt waarmee rekening moet worden gehouden. U moet bijvoorbeeld weten of de markt krap is of niet. Internet als in Japan is er een krappe arbeidsmarkt satisfied ongeveer 1,62 banen voor elke sollicitant.

Dat gezegd hebbende, moet je extra overtuigend zijn voor werknemers om zich bij je aan te sluiten group in dergelijke landen. Aan de andere kant, in een niet-strakke arbeidsmarkt, is de kans groter dat meerdere sollicitanten strijden om een ​​specifieke functie in uw bedrijf.

Een andere overweging is de kwalificaties te verwachten van de beroepsbevolking van de provincie. Onderzoek huur leerfaciliteiten in het land om te bepalen of ze cursussen aanbieden die vereist zijn in uw vakgebied. Hoewel je misschien niet elk potentieel teamlid kunt onderzoeken, kan het een goed startpunt zijn om te begrijpen wat er op scholen wordt aangeboden.

5. Behoud van uw bedrijfscultuur

Internationale teamleden die bij uw bedrijf komen werken, moeten het gevoel hebben echt deel uit te maken van de organisatie.

Hoewel het gemakkelijk gezegd is, kan het moeilijk zijn om werknemers uit verschillende landen op dezelfde pagina te krijgen. Dit komt omdat het bijna onmogelijk is om de culturen en communicatiestijlen van individuen uit verschillende delen van de wereld na te bootsen.

Daarom moet u stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat elk teamlid gelijk wordt gewaardeerd en behandeld, ongeacht waar ze vandaan komen.

Uw bedrijfscultuur behouden

6. Wettelijke voordelen

Voordat u vanuit verschillende landen inhuurt, moet u eerst de wettelijke voordelen begrijpen die wettelijk recht hebben op werknemers. U moet ook de gebruikelijke voordelen kennen die u kunt bieden om concurrerend te blijven.

Enkele verwachte voordelen in de meeste landen zijn vakantie, vakantieverlof, ziekteverlof, zorgverlof, ouderschapsverlof en pensioensparen.

In sommige landen hebben werknemers wekelijks recht op vervoer, maaltijdcheques en speciale rusttijden. Het punt hier is dat verschillende landen verschillende voordelen voor werknemers hebben, en het is gunstig om ze te kennen voordat ze worden aangenomen. Onthoud dat collectieve koopjes zelfs meer voordelen kunnen opleveren voor internationale teamleden.

Als u deze voordelen bestudeert, weet u hoeveel een bepaald teamlid uw bedrijf zal kosten. In sommige gevallen kan het totale bedrag aan wettelijke uitkeringen aanzienlijk hoger zijn dan het basissalaris.

7. Werknemerswetten die moeten worden gevolgd

Naast voordelen en vergoedingen moeten in elk land de wetten van andere werknemers worden nageleefd. Zorg ervoor dat u uw huiswerk doet om wetten te identificeren fulfilled betrekking tot aanwerving en ontslag in het land.

De meeste landen benadrukken bijvoorbeeld: antidiscriminatie praktijken op de werkvloer. Bovendien moet u in verschillende landen mogelijk werkweken structureren of opzeggingen op een specifieke manier afhandelen.

Het is raadzaam om juridische gurus te raadplegen die op de hoogte zijn van deze wetten om u te helpen deze beter te begrijpen. Aangezien het risico van niet-naleving relatief hoog is wanneer u het proces alleen navigeert, kunt u het beste altijd aan de veilige kant blijven.

8. Culturele overwegingen

Het is gebruikelijk dat verschillende culturen veel regard hebben voor verschillende waarden, gesprekken en prioriteiten met betrekking tot de zakelijke omgeving. Daarom moet u meer rekening houden satisfied deze overwegingen wanneer u internationaal inhuurt.

Bij het benaderen, interviewen en aannemen van een teamlid moeten deze overwegingen in acht worden genomen: als u dit niet doet, kunt u een potentieel teamlid verliezen omdat hij hun cultuur niet begrijpt.

Hoe huur ik een wereldwijd team in?

Hoe huur ik een wereldwijd crew in?

Aangezien een bedrijf lokaal groeit, is het de droom van elke ondernemer om het wereldwijd te brengen. Op dit instant moet u internationale werknemers inhuren om het bedrijf draaiende te houden. Hier zijn de dingen die u moet overwegen voordat u een wereldwijd workforce voor uw bedrijf inhuurt:

  • Stappen die nodig zijn om een ​​zakelijke entiteit op te richten.
  • Beroepsbevolking in de landen die u overweegt.
  • Behoud van uw bedrijfscultuur.
  • Werknemerswetten die moeten worden gevolgd.

Hoewel het inhuren van internationale medewerkers misschien geen sinecure is, is het ook niet zo’n uitdaging. Achieved de bovengenoemde ideas wordt uw wereldwijde werving net zo eenvoudig als altijd.