June 8, 2023

Market Company

Buitengewone zaken

Zal webontwikkeling binnen 10 jaar sterven?

3 min read
header thumbnail image

De manier waarop we web gebruiken is de afgelopen 10 jaar drastisch veranderd en vertoont geen tekenen van rust. Tegenwoordig hebben bijna alle bedrijven hun eigen site of eCommerce-site om de verkoop te stimuleren. Desondanks is een veel voorkomende vraag die mensen stellen: zal webontwikkeling more than 10 jaar sterven? Naarmate het gemakkelijker wordt om achieved weinig kennis internet websites te bouwen, kan de behoefte aan een gespecialiseerde webdesigner afnemen, wat mensen ontmoedigt om in webontwikkeling te gaan uit angst dat ze nooit een baan zullen krijgen. In deze website beantwoorden we deze vraag en gaan we in op de factoren die van invloed zijn op de webontwikkelingsindustrie in 2022.

Waarom loopt de webontwikkeling terug?

Webontwikkeling verwijst naar het bouwen van een web page, van de serverhosting tot het coderen van al zijn interne one-way links. Webdesign, dat ervoor zorgt dat de site er goed uitziet en een gebruiksvriendelijke ervaring is, komt hier vaak bij kijken, maar deze kunnen als aparte rollen worden gezien.

Tegenwoordig heeft het gebruik van geautomatiseerde websitebouwers (zoals WordPress of Wix) deze twee rollen in één geïntegreerd en maakt het voor iedereen gemakkelijker om beide tegelijk te kunnen doen. Het kost heel weinig tijd om u aan te melden en uw eigen internet site te bouwen satisfied alle pagina’s, logo’s en informatie die u eenvoudig moet invoeren.

Daarnaast zijn er veel websitesjablonen beschikbaar die weinig creativiteit vereisen om te bedenken. Eenvoudige drag-and-fall-functionaliteiten maken het bouwen van een site ongelooflijk eenvoudig.

Dus waar laat dit webontwikkelaars achter? Omdat iedereen deze platforms kan gebruiken satisfied weinig tot geen technische kennis, is er minder vraag naar in te huren webontwikkelaars. Het wordt vaak gezien als sneller, goedkoper en gemakkelijker om in plaats daarvan een doe-het-zelf-webontwikkelingsplatform te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat webontwikkelaars geen baan meer hebben.

Zijn er nog webontwikkelaars nodig?

Dit gezegd hebbende, bieden webontwikkelaars nog steeds een kostbare reeks vaardigheden. De codeerkennis die een webontwikkelaar meebrengt, is zeer gewild bij werkgevers die geoptimaliseerde sites willen bouwen in plaats van vijf minuten durende taken die iedereen zou kunnen doen. Ze volgen de nieuwste computerprogrammeertalen en webdesigntrends om ervoor te zorgen dat uw web site altijd up-to-day en volledig functioneel is.

Ook kunnen webontwikkelaars een web page echt uniek maken en in staat stellen te bereiken wat u ervan wilt, met interactieve functies en een gebruikersinterface die soepel werkt. Do-it-yourself-sjablonen zijn generiek en bieden niet het niveau van specialisatie dat indruk zal maken op bezoekers. Ze hebben meer kans op fouten als ze zijn samengesteld doorway iemand die niet weet wat ze doen of als ze niet geschikt zijn voor weergave op mobiel, waar de meeste bezoekers vandaan komen.

Gaat webontwikkeling in excess of 10 jaar dood?

Dus, met al het bovenstaande in gedachten, zal webontwikkeling around 10 jaar sterven? Het is duidelijk dat ondanks het feit dat geautomatiseerde opties algemeen beschikbaar komen, webontwikkelaars een uniek niveau van abilities bieden dat gewoon niet haalbaar is fulfilled een standaard Wix- of WordPress-site.

Webontwikkelaars zullen er over 10 jaar nog zijn, maar ze zullen zich moeten aanpassen aan een nieuw technologisch landschap. Het aanbieden van een op maat gemaakte benadering van optimalisatie van mobiele en andere apparaatinterfaces en e-commerce wordt nog belangrijker dan nu. Ze worden misschien niet ingehuurd doorway bedrijven om helemaal opnieuw een internet site te bouwen, maar kunnen overwegen om webontwikkelingstrainingen of -cursussen aan te bieden voor diegenen die de wereld van technologie betreden.

Meer verbeteringen en equipment maken het werk van een webontwikkelaar veel gestroomlijnder, wat een goede zaak is, omdat het hen in staat stelt zich te concentreren op het grotere geheel in plaats van zich te verzanden in de information. Ze kunnen zich in plaats daarvan concentreren op de communicatie achieved de klant en het aanbieden van een persoonlijke support die doe-het-zelfbouwers niet kunnen.

Afhalen

Het vermogen om code te schrijven en computertaal te begrijpen zal net zo lang blijven bestaan ​​als desktops zelf, dus zelfs fulfilled de toenemende automatisering, zal de behoefte aan webontwikkelaars de komende 10 jaar veranderen in plaats van verdwijnen.

Webontwikkelaars bij Fifteen zijn frequent op de hoogte van de nieuwste webontwikkelingstechnologie en contentmanagementsystemen. Dus als u hulp nodig heeft fulfilled uw web page, kunt u er zeker van zijn dat u de beste kennis krijgt die er is. Bekijk welke diensten wij u kunnen bieden en neem call fulfilled ons op als u vragen heeft.